banner333

banner309

18.02.2020, 09:05

Zor zanaat, adam kazanmak.!..

Hep duyarız ,”adam kazanmak zor. kaybetmek kolaydır”.”yapmak zor. yıkmak kolaydır”. Diye..

Aşağıdaki doruklarda açıklamasını yapacağım (4Z) kuralını, kendilerine rehber edinip uygulayanlar , görevlerinde yükselmede ,soyal ilişkilerde ,siyasette ,adam kazanmada.ve diğer tüm çalışma alanlarında önündeki engellerin nasıl da kolayca aşılabileceğini hep birlikte anlamiş olacaklardır.

Nedir bu (4Z

1_Zekavet : Zekice espiri yapabilme,

2- Ziyaret :Gerekli ve önemli kişileri ziyaret etme

3- Ziyafet :Usulune göre ağırlamakta kusur etmeme..

4- Zarafet :ilişkide nazik tavırlı olma….

Kavramların açılımına gelince.

Zekavet: Konuşmalar sırasında ustaca yapılan bir espri dinleyenler üzerinde önemli bir etki yapar. Dinleme merakı uyandırır. Bu bir san’attır. Baba Süleyman Demirel mitinglerde sorulan sorulara hep esprili cevap verirdi. Örneğin. “Dünün güneşi ile bugünün çamaşırları kurutulmaz. Vadıda vermedik mi.? Anarşiyi Türk Böyükler mi çıkarıyor ? Sıkacağı başka el vamı? Kızdığım zaman elimi masaya değil, cebime sokarım. Merhum İnönü’nün “Rusya dostluğu için,”Ayı ile çuvala girilmez” dediği gibi..

Ziyaret: Yeri gelince eş dostu aramak sormak hal hatır etmek insan olmanın şanından ve kişideki erdem gereğidir. Bunu yapmakla ne kaybedrsiniz? Lakin çok şey kazanırsınız. Ziyaret edemiyorsan telefon aç..

Gümüşhane ve Türkiye siyası tarihine mal olmuş Gümüşhanenin değerli büyüğü rahmetli Halit Hüldü Zarbun .90 yaşını aşkın yaşına rağmen her Gümüşhane ye gelince siyaset yaptığı arkadaşlarını ölenlerin ailelerini ziyaret ederdi. Bu ona Gümüşhanenin Halit Abisi olma ünvanını kazandırmakla kalmadı daha önemlisi ,Millet vekili ,Senatör, Danışma Meclisi ve Anayasa mahkemesi üye olma ünvanları ilede taçlandırma onurunu da bahşetti.

Ziyafet: Ziyafet deyınce korkmamak lazım. Bir bardak çay bile ziyafet sayılır.

Geçerliliği olmayan “Yemekle dost olunmaz” deyimini bir kenara bırakarak, zaman zaman kişilerle yemeklı toplantılarda bir araya gelmede fayda var. Çünkü “Muhabbet gözdedir” Buda ancak bir yemek masasında karşılıklı oturmakla ancak gerçekleşebilir. ..

, Zarafet: Zarif ve kibiar olma hali. Kişi , konuşma tarziyla, kullandığı kelımelerle, giyim ve kuşamında abartıdan uzak,nerede ve nasıl davranmasını bilerek ve uygulayarak toplumun her katmanında kendisine yer bulur ve adam kazanmada da o denli başarılı olur.,

Bu açıklamalara göre:

İnsanları kendi dünyanıza ne kadar dahıl ederseniz o kadar onların dünyasına dahil olursunuz. Bunun için insanların dünyasına girmek istiyorsanız bu işi önce sizin başlatmanız gerekiyor..

Taşıdığınız duyguları açıklamaktan çekinmeyin. Karşınızdakilerin duygularını anladığınızı da onlara hissettirin. Her şeyden önemlisi empatik olun. .

Üstlendiğiniz bir görev için facebook yada gazete aracılığı ile teşekkür etmekle işin bitmediğini ,özellikle siyaset yapanlar için daha işin başında olduklarını bilmeleri gerekir. Adam kazanmak , zor bir zanaat “ olsa da , (4Z) formülü ile yol alanlar için bu engel kolay aşılabilinir diye düşünmekteyim..

Biz yazdık. Gerisi okuyup özümliyenlere…..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11