banner333

banner309

08.11.2019, 11:28

Yaklaşan 10 Kasım..

Atatürk’ü Anmak, anlamak!...

         “ Her yüzyılda Dünya bir lider yetiştirir. Şansızlığımıza bakınki? Asrımızda bu lider Türkiye’den çıkmıştır.Neyapabilrdik” Diyerek lordlar karmasında kendini savunmuştu İngiliz ünlü başbakanı Churchill..

        Yaşadığı asra yani 20.Yüzyıla damgasını vuran , Mustafa Kemal Atatürk, verdiği Anadolu Kurtuluş Mücadelesiyle sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmakla sınırlı kalmamış irili ufaklı bir çok Ulus’ unda bağımsızlığına kavauşmasının  yolunu açmıştır..

         2.Cumhur başkanı merhum İnönü:“ Büyük halaskar gazi!.. Vatan sana minnetterdaır “  . Ve 3. .Cumnur Başkanı merhum Celal Bayar: “Atatürk ‘ü sevmek  Milli ibatettir.”  Özlü sözlerinde anlamını bulan Atatürk büyüklüğü ve sevgisi O’nu anlamamıza yeterde artar bile..  Yeri gelmişlken ekleyelim. Merhum Celal Bayar İktidarını yersiz suçlamalarla Atatürk karşıtı Göstermeye çalışanlar içinde  ‘Atatürk’ü sevmek Milli İbatettir” özlü sözü yerinde bir cevap olsa gerek..Kaldık,i 1953 Yılında çıkarılan Atatürk’ü koruma kanunu yine ,Celal Bayar iktidarının eseri olmuştur.

       Atatürk hakkında  yerli ve yabancı basın misyonerler ve ünlü düşünürlerin söylediklerine baktığımızda hepsinin de günümüzde gerçekleştiğini görüyor ve bir kez daha  Atatürk Fikir ve Düşüncelerinin evrensel boyut ta olduğunu tescil ediyoruz..

         Bize Gelince:

       10 kasım bir yas günü değil. Atatürk’e hesap verme  ve yaptığı yenilikleri koruma  günüdür. Diyor ,bunu b ir öğreti olarak başta çocuklar,gençlik ve ben Türküm diyen herkese de öğretilmesi dileğimizi yineliyoruz.....

       Bendenizde merhum Bayar’ın :”Atatürk ‘ü Sevmek Milli Bir ibadettir “ özlü sözüne katılıyor , Bir gazi evladı olarak “Ruhun şad olsun .Büyük Atatürk “ diyorum ..

       Güncelliği sebebiyle de  , bağımsızlık savaşımızın bir uzantısı olan ve elan sınır boylarında  savaşan Güvenlik Güçlerimize başarılar, bu uğurda şehit ve gazi olan yurttaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48