banner333

banner309

01.01.2020, 00:19

ÜRETİM İÇİN TEYAKKUZ

2019 un gelişi ile yeni bir yıla girmiş bulunuyoruz.
Öncelikle tüm üyelerimizin, iş insanlarımızın hemşerilerimizin ve milletimizin yeni yılını tebrik ediyoruz.
Temenni ederiz ki, yeni yıl dünyada savaşların bittiği, barışın her coğrafyada egemen olduğu bir yıl olur.
İŞ DÜNYASI ODALAR İŞBİRLİĞİ YAPSIN 2018 in ikinci yarısından itibaren iş dünyası olarak, kur dengelerinin piyasayı bozma sebepleri başta olmak üzere bazı sıkıntılar yaşadık.
Ümit ediyoruz, daha stratejik hükümet politikaları, yatırımcı destekleri ve piyasa gözetimi-denetimi ile yeni yılda bu olumsuz süreçleri atlatırız. Kur dengesizlikleri dışında bazı girdilerin, karşılığı olmayan aşırı artışları ürün-fiyat disiplinlerindeki kurguları bozsa da, iş dünyası toplulukları, sanayi ve ticaret odaları bu olumsuzlukları yakın takiple hükümete verecekleri kılavuz bilgiler ışığındaki gözetim ve denetimlerle olumsuzlukları daha kısa sürede bertaraf edebiliriz.
ÜRETİME DAYALI EKONOMİ 2019 yılından itibaren, gerek hükümet programları gerekse iş dünyasının organize toplulukları olarak "üretime dayalı bir ekonomiyi" baskın bir şekilde ön plana çıkarmak zorundayız. Türkiye sürdürülebilir bir büyümeyi ancak üretime dayalı yatırımlarla sağlayabilir.
Yerli üreticinin desteklenmesi, dışa bağımlılığının azaltılması, enerji yatırımları olmak üzere en kritik hamlelerimiz dış ticaret açığının azaltılmasını sağlayacak politikalar üzerine olmalıdır.
BUGÜNÜN ÇANAKKALESİ ÜRETİM SEFERBERLİĞİDİR Yeni dönemde, spor kompleksleri,kültür merkezleri,sosyal binalar, kamu binaları zorunlu olmayan yollar, viyadük ve hatta köprü yatırımları bir kaç yıl daha bekleyebilir.
Ancak, işsizliğin çözümü ve istikrarlı bir büyüme için mevcut üretim hacminin korunması, büyütülmesi, yeni fikirlerle yeni girişimciliğin desteklenmesi konularında her yetkin birim teyakkuzda olmalıdır.
Bugünün Çanakkale'si, üretim ve istihdam seferberliğidir.
YERLİ MALI YURDUN MALI HAYATA GEÇMELİ Gücünü kaybetmişler bir sabah kalktıklarında topraklarını, ülkelerini kaybedebiliyorlar.
Bizim ne kadar güçlü planlarımız olsa da, üstün güçlerin stratejik hamleleri bütün planlarımızı bozabiliyor.
Bu sebeple, yeni yılda sorumluluğun bilincinde stklar olarak, her etkinliğimiz iş dünyasının gelişimi için olmalıdır.
Buna daha da gayret edeceğiz.
İthal ürün ve girdilerin azaltılması için önce bireysel tüketimimizden, sonra da üretim ve iş alanımızda eskimeyen sloganımız "yerli malı yurdun malı" söylevi gerçekten hayata geçmelidir.
Ya, üreterek büyüyeceğiz, ya tüketerek zayıf ve riskli gelecekleri üstleneceğiz.
Biz Güsiad ailesi olarak bu konudaki paralel düşünen her stk, her kurum ile her siyasi profille yan yana çalışmak üzere hazırız.
Ancak, kendi teknolojilerini üreten ülkeler bağımsızdır.

Yüksel YALÇIN/01.01.2019

 
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11