banner333

banner309

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesiyle Dağların Arasında Yüzme Öğreniyorlar

Gümüşhane'nin Şiran, Kürtün ve Köse ilçelerinde kurulan portatif yüzme havuzu, 7'den 70'e herkese yüzme imkanı sunuyor

Spor 09.07.2024, 19:27
"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesiyle Dağların Arasında Yüzme Öğreniyorlar
banner400

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "7'den 70'e Yüzme Öğreniyoruz" projesi kapsamında Gümüşhane'nin Şiran, Kürtün ve Köse ilçelerinde kurulan portatif yüzme havuzlarında çocuklar ve yetişkinler yüzme öğrenmenin keyfini yaşarken, sıcak yaz günlerinde de serinliyorlar.

Geniş Kitlelere Ulaşan Proje

2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi, Gümüşhane'de de büyük bir başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde 395 portatif havuzla 8 milyonu aşkın kişiye yüzme öğretildi.

Gümüşhane'de de Yüzme Heyecanı Yaşanıyor

İlçe stadyumu ve spor salonu yanına kurulan havuzların açılması ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yüzme antrenörü görevlendirilmesiyle birlikte kurslar düzenlenmeye başladı. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayan yüzme sporunun öğretildiği 8x16 metre boyutlarında ve 1.30 metre derinliğindeki havuzlara vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor.

Gümüşhane Halkından Yoğun İlgi

Gümüşhane'de yüzme eğitimlerine gösterilen yoğun ilgi, projenin başarısının en büyük göstergesi. Yerel yönetimlerin ve halkın desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikler, yüzme sporunun yaygınlaşmasına ve yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasına katkıda bulunuyor.

Başarı Hikayesi Devam Ediyor

Proje, ülke genelinde büyük bir başarıya imza atarak 395 portatif havuzla 8 milyondan fazla kişiye ulaştı. Bu kapsamda Gümüşhane'de de önemli adımlar atıldı ve binlerce kişi yüzme öğrenme fırsatı buldu. Eğitimlerin, halkın yoğun ilgisiyle de devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12