banner333

banner309

UEFA Lisanslı Gümüşhaneli Antrenör Gümüşhane Futbolu İçin Konuştu

UEFA Lisanslı Gümüşhaneli Futbol Antrenörü Ünal Duran, Gümüşhane futbol camiası hakkında değerlendirmelerde bulundu

Spor 23.08.2024, 16:45 23.08.2024, 16:50
UEFA Lisanslı Gümüşhaneli Antrenör Gümüşhane Futbolu İçin Konuştu
banner400

UEFA Lisanslı Gümüşhaneli Futbol Antrenörü Ünal Duran, Gümüşhane futbol camiası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Duran, futbolun altyapılara verilecek değer ile gelişebileceğini kaydetti.
Gümüşhane’nin futbol anlamında önemli avantajları bulunduğunu dile getiren Yenice Köyü nüfusuna kayıtlı Antrenör Ünal Duran, Gümüşhane’ye futbol adına teknik ve bilimsel destek gerektiğini söyledi.
Gelişen futbol endüstrisine Türkiye ve Gümüşhane özelinde milli ve yerli değerlere sahip çıkılarak ayak uydurulabileceğine vurgu yapan Ünal Duran, “Her ülke, her şehir kendi öz sermayesini kullanarak büyüyebilir. Ciddi bir sektör haline gelen futbolda da aynı öz sermaye kullanılmalıdır. Kendi sporcularımızı yetiştirerek futbol olarak büyüyebilir ve ancak bu şekilde gelişebiliriz. Ne yazık ki başta ilimiz olmak üzere ülkemiz de yeterince gelişim gösterememiştir” dedi.

"U19 Kategorisine Verilecek Destek Şehrin Takımlarını Besler"
Gümüşhane’de amatör olarak faaliyet gösteren futbol takımlarının yakından incelenmesi ve sayılarının artırılması için girişimlerde bulunulması gerektiğin işaret eden Duran, “Elit ligler olarak U19 Kategorisi her şehrin takımlarını besleyen öz sermaye olarak görülmeli ve ona göre sporcu yetiştirerek şehir takımlarına A Takım statüsünde destek verilmelidir. Bu şekilde yıldız sporcular yetiştirerek bu büyüme gerçekleşmelidir. Yeterli alt yapı yok ise en kısa yol yetenek keşfidir. Gerek fiziki gerekse teknik kabiliyete dayalı scoutlar ile bunları bir araya getirilebilir, amatör kulüpler bünyesinde tecrübe kazanmaları sağlanabilir. Ön plana çıkan gençlerimiz de profesyonel ortama geçiş yapmaları sağlanabilir” diye konuştu.

“Bizim Gençlerimizin Potansiyeli Var”
Gümüşhane gibi kadim bir geçmişe sahip, coğrafi yapısı nedeniyle sporcu yetiştirmek ideal bir şehirde bu tür organizasyonların eksikliğine dikkat çeken Duran, “Bu faaliyetleri yapabilecek bir şehre sahip olduğumuz gerçeğini unutmamalıyız. Fiziki olarak ve genetik olarak sağlam bir bünyeye sahip olan şehrimizin evlatları bu artı durumdan yararlanarak şehrimize ciddi bir spor ve futbol adına katma değer katılabilir” ifadelerini kullandı.
“Dışarıdan Futbolcu Almak Demek Maliyet Demek”
Bir takım oluştururken ilk yapılması gerekenin kendi şehrinde bulunan sporcular ile yola çıkmak olduğunu dile getiren Duran, “Çoğu şehir takımı dışarıdan futbolcu arayışına girmekte bu durum ise ciddi bir maliyeti ortaya çıkartmaktadır. Hiçbir yabancı sporcunun mücadele anlamında bizim şehrimiz çocukları gibi olamayacağı, önceliklerinin kendi kariyer planlamaları olacağı düşünüldüğünde olumsuz durumların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Öte yandan tamamen profesyonel bir düşünceyle hareket edildiğinde ise başarı için ciddi servetlere ihtiyaç duyulacaktır” dedi.

“Her Türlü Göreve Hazırım”
Tamda bu noktada eğitmenlik, öğretmenlik, spor ve futbol terimiyle yetiştirici antrenörlük müessesinin devreye girmesi gerektiğini belirten Duran, “Gümüşhane’nin bir köyünde doğan ve şehrime bunca çalışmayı katma değer olarak katmamanın gerçekten gayri milli bir durum olacağını düşünüyorum. Neler ve nasılı zaten her şekli ile ele alarak ciddi bir proje ve çalışmalar olarak hazır hale getirerek bunu şehrimizde ele almanın ve uygulamanın gerçekten atalarımıza dedelerimize birer vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Fazlaca kendini övmenin değil de sahada alanda bir şeyler yaparak zaten bu çalışmaları herkesin görerek bana ya da bu tür çalışmaları kimler yaparsa yapsın sahip olacağı inancındayım. Sadece konuşarak değil, iş ve proje üretmenin asli bir görev olduğunun bilincindeyim. Artık bu bayrağı gerçekten her koşulda ele alarak şehrimize ve şehrimiz Gümüşhane’ye futbol adına teknik ve bilimsel olarak destek lazım olduğunu dile getirmek istiyorum. Gerekirse her koşulda bir spor ve futbol birliği yaparak, bunu birlikte ve ortak bir güçle de ele alınmasının da yararlı olacağını belirtmek istiyorum. Sadece bireysel gücün bir takım olgusu olmadığını savunan biri olarak birlik ve beraberliğin her koşulda şehrimize ve kendi genlerimizden olan hemşerilerimizin de destekleri ile şehrimize çok önemli kazanımlar katacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Haber:Sedanur Yayla
 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57