banner333

banner309

Yusuf Çimen; “Gümüşhane’yi REFAH Belediyeciliği İle Tanıştırmak İstiyorum”

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Yusuf Çimen Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu.

Siyaset 02.03.2024, 00:23
Yusuf Çimen; “Gümüşhane’yi REFAH Belediyeciliği İle Tanıştırmak İstiyorum”
banner400

Kendisi hakkında bilgilerin yanı sıra neden bağımsız aday olduğu, Yeniden Refah Partisi ile birlikte hareket etme kararı, seçim çalışmaları, bu çalışmalarda yapılan yüksek miktardaki harcamaları, GÜMSAŞ Yaşam evleri hakkındaki düşünceleri ve kazanması halinde izleyeceği siyaset ile ilgili sorulara cevap veren Belediye Başkan Adayı Yusuf Çimen, Gümüşhane’yi “Adalet, merhamet, liyakat ve üretim” odaklı REFAH Belediyeciliği ile tanıştırmak istediğini söyledi.

Kendisinin 1981 yılında Gümüşhane’de doğduğunu, İşletme Fakültesi mezunu, evli ve dört çocuk babası olduğunu belirten Başkan Adayı Yusuf Çimen, Gümüşhane’de şehirlerarası, şehir içi yük taşımacılığı yaptığını ve aynı zamanda oto kiralama işleri ile uğraştığını anlattı.

“Bu Nizama Tek Başıma da Olsa Kafa Tutmak İstedim”
Bağımsız adaylık ve sonrasında Yeniden Refah Partisi adaylığı ile ilgili konuşan Başkan Adayı Yusuf Çimen, “Gümüşhane zor bir coğrafya. Aynı şekilde siyaseten ön plana çıkmak için gençlere çok fazla şans tanınmıyor. Herhangi bir genç arkadaşımız adayım dediğinde kolay kolay kabul görmüyor, üstelik tepki de görüyor. Ben kendi adıma bu duvarları yıkmak istedim. Surda bir gedik açmak ve gençlerimizin şehrin yönetiminde söz sahibi olabileceğini göstermek istedim. Bu amaçla tek başıma yola çıktım. Birçok yönüyle yanlış olan bu nizama, bu düzene tek başıma da olsa kafa tutacağım dedim. Kanunlar kurallar içerisinde Allah’ın izniyle bunu da başardım. Sonrasında Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Belediye Başkan Adayı olmam yönünde bir teklifte bulunuldu. Yeniden Refah Partisi Gümüşhane’de tabanı olan bir parti, bu nedenle yalnız yürümektense güçlerimizi birleştirmek istedik. Onlarda bizi kırmadılar ve bir yola çıktık” dedi.

“İktidar Partisinde Yaprak Dökümü Başladı”
Son dönemlerde iktidar partisi konumundaki AK Parti’nde yaprak dökümünün başladığını, öte yandan Yeniden Refah Partisinin ise güç kazandığını dile getiren Başkan Adayı Yusuf Çimen, “Türk siyasetinde fikri mücadelede bulunan partilerin dışında kalan siyasi partilerin kalıcı olmadığını görüyoruz. AK Parti’de bu yönde yıpranmalar oldu. Bir dönemin trendi yükselen partisi olan AK Parti’de yaşanan düşüşü görüyoruz. Son dönemde siyasi arenanın yükselişe geçen partisi ise Yeniden Refah Partisi olmuştur. Vizyonuyla, misyonuyla, dava şuuruyla ihtiyacımız olan bir parti. Kültürümüze geleneğimize uygun, bize yabancı olmayan, aksine tam da bizim gibi bir düşüncenin temsil edildiği bir parti.” diye konuştu.  

“15 Gün Sonra En Çok Konuşulan Partilerden Biri Olacağız”
Bir takım nedenlerden dolayı gecikmeli olarak seçim çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Yusuf Çimen, “Önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirip kaybettiğimiz zamanı telafi edeceğiz. Buradan ilan ediyorum. On beş günlük bir zaman içerisinde Yeniden Refah Partisi Gümüşhane’de en çok konuşulan partilerden bir tanesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane genelinde tepkiyle karşılanan seçim harcamalarına değinen Yusuf Çimen, “Bizim dinimizde müsriflik haramdır. Elbette ki reklam olmazsa olmazdır. Her siyasi parti ve aday kendisini tanıtmak için çalışmalar yapacaktır. Ancak bunu yaparken de müsrifliğe dökülmemelidir. Bu seçimlerde tanıtım için yapılan masraflar benim nazarımda garip gurebaya yapılsa daha etkili olur. Bir belediye başkanı 10 yıllık görev süreci içerisinde kendini ifade edememişse eğer yüzyıl reklam yapsa da fayda vermez. Bu sebeple boşa kürek sallamanın manası yok. İşi ehline teslim etmek gerekir” dedi.

“GÜMSAŞ’da Kar Siyaseti Gütmeyeceğiz”
GÜMSAŞ noktasında mağdur olan vatandaşların hakları tam manasıyla iade edileceğine vurgu yapan Yusuf Çimen, “Maalesef bu konuda hizmet siyaseti değil, kar siyaseti güdülmüştür. Yapılan konutlardan, iş yerlerinden bir kazanç elde edilmeye çalışılıyor. Bunu görüyoruz. Biz bu şekilde bir uygulama yapmayacağız. Vatandaşımız mağdur olmasın diye gerekirse belediyenin haklarından feragat ederek mağdur edilen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu.

“Yalanlardan Bıktık Usandık Artık”
“Bizim siyasetimizde yalan olmayacak” ifadeleri ile ahlak öncelikli bir yol izleyeceklerini kaydeden Yusuf Çimen, “İnsanız; hata olabilir, kusur olabilir, yapılan hatalardan geri dönülerek özür de dilenebilir ancak hiçbir zaman yalan bazlı bir siyaset olmayacaktır. Günü kurtarmak için yapamayacaklarımızı vatandaşlarımıza söz vermeyeceğiz. Söz verilenler ise kesinlikle ve kesinlikle yerine getirilecektir. 50-60 proje dile getirip bunların 2-3 tanesini hayata geçirerek mahcup duruma düşmektense, dürüst bir şekilde yapacağım kadarını dile getirmeyi tercih ederim. Halkımız yalanlara doydu. Bıktı, usandı artık. Vatandaşın yüzde 40’ı küsmüş sandığa dahi gitmek istemiyor. Bu insanların iradesine baskı uygulanıyor. Adaylar boyutunda da demokratik bir belirleme olmuyor maalesef. Genel merkezler anket yaptırıyor, aday başvurularını alıyor, teşkilatlara vatandaşlara soruluyor sonra gidip genel merkezlerde kim daha çok para harcayabilecekse başkan adayları onlar oluyor. Bu uygulama başlangıcı itibari ile yanlış Çünkü yüklü harcama yapan adaylar daha sonra bu harcamalarını vatandaşın sırtından çıkarıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı gasp ediliyor. Şehidimizin şühedamızın çoluk çocuğunun hakkı elinden alınıyor. Yazıktır, günahtır” şeklinde konuştu.

“En Büyük Vaadimiz Ahlak Belediyeciliğidir”
Projelerimiz ile ilgili daha sonraki süreçte açıklamaları olacağını kaydeden Yusuf Çimen, “Bizim en büyük vaadimiz ahlak belediyeciliğidir. Bizler adaletin, hakkaniyetin ve merhametin öncelikli olduğu bir anlayışı benimsiyoruz. Güven duygusunun yeniden tesis edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımızın dediği ahlaklı belediyecilikte; adalet, merhamet, liyakat ve üretim vardır. Bizler de bu noktada memlekete hizmet etmek için yola çıktık. Allah’ın izniyle o makama geldiğimizde 60 kişiye değil tüm şehre hizmet etmek arzusundayız. Belirli bir kesimin değil, şehirde ki herkesin belediye imkân ve olanaklarından layıkıyla faydalanmasını istiyoruz. Gayri meşru hiçbir işlem belediyemizden geçmesin, vatanın milletin faydasına meşru bir zemine sahip her şeyinde hak ettiği değeri bulsun arzusundayız. Biliyoruz ki rüşvet alanda verende melundur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57