banner333

banner309

HÜDA PAR: “Uygur Müslümanlar Siyasi ve Ekonomik Menfaatlere Feda Edilmemelidir”

HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Kabayel Komünist Çin yönetimi tarafından Uygur Müslümanların denek olarak kullanılmasına tepki verdi.

Siyaset 01.06.2021, 15:05
HÜDA PAR: “Uygur Müslümanlar Siyasi ve Ekonomik Menfaatlere Feda Edilmemelidir”
banner400

“Siyasi ve ekonomik menfaatler sebebiyle görmezden gelinen zulme karşı dünya kamuoyu Filistin meselesinde olduğu gibi harekete geçmelidir.”

Etnik kimliği fark etmeksizin nerede bir mazlum varsa sahip çıktıklarını, haklarını savunduklarını ve mazlumun dinini ve ırkını sormadıklarını ifade eden Kabayel açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Uzun yıllardır dini ve etnik kimlikleri sebebiyle asimilasyon ve işkenceye maruz kalan Uygurlar şimdi de Çin tarafından ‘denek’ olarak kullanılmaktadır. Özellikle yapay zeka çalışmalarında denek olarak kullanılan Uygurların duygu değişimleri dahi kontrol edilmekte ve olağanüstü bir baskı altında hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Çin’in Uygurlara yönelik zulmü defalarca uluslararası insan hakları kuruluşlarınca belgelenmesine rağmen görmezden gelinmiş, zulmün durması için hukuki ve siyasi herhangi bir adım atılmamıştır. Siyasi ve ekonomik menfaatler sebebiyle görmezden gelinen zulme karşı dünya kamuoyu Filistin meselesinde olduğu gibi harekete geçmelidir. Çin’e karşı caydırıcı boykotun yanı sıra, soykırım suçu işleyen yöneticilerin adalet önünde hesap vermesi sağlanmalıdır. Çin zulmünün önüne geçilmediği takdirde insan hakları ihlalleri artarak devam edecek ve Çin’in amaçladığı etnik ve dini asimilasyon gerçekleşecektir.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38