banner333

banner309

“Cumhuriyeti, Bir Terör Örgütüne Teslim Etmek İçin mi Kurduk?”

İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı, Bahçeli’nin Öcalan çağrısına tepki gösterdi.

Siyaset 24.10.2024, 20:47
“Cumhuriyeti, Bir Terör Örgütüne Teslim Etmek İçin mi Kurduk?”
banner400

İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı, Bahçeli’nin Öcalan çağrısına tepki gösterdi.

İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan Meclise gelip DEM Parti grup toplantısında konuşsun” çağrısına tepki gösterdi. Başkan Canlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez” ifadelerini kullanırken, Türk siyasetini de eleştirerek vatandaşlara birlik olma çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin sert tepkiler gösteren Başkan Canlı, PKK terör örgütü ile 40 yıldır mücadele edildiğini ve şehitler verildiğini kaydederek, “Şehitlerimize rahmet gazilerimize esenlik sağlık dilerim. Terör örgütünün amacı var, durduk yerde bunlar olmadı olmuyor. Ülkemizi bölüp parçalamak Kürdistan’ı kurmak istiyorlar. Wilson prensiplerini hayata geçirmek için yani parçalanmış bir Türkiye hayalindeler. Arkalarında ise emperyalist ülkeler var. 100 yıl önce yapmak istediklerini yapmaya çalışıyorlar o zaman Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları engelledi planlarını ‘Ya istiklal ya da ölüm’ diyerek. Fakat durmadılar hazırlık yapıyorlar. Sabırlılar yavaş yavaş ilerliyorlar. Irak'ta Barzani'ye bir bölge oluşturdular. Suriye’nin kuzeyinde PYD’ ye bir bölge oluşturdular. Amaçları ise birleşik Kürdistan… Barzani’nin Rudaw TV’de gösterilen haritalarında Erzurum, Kars, Sivas ve Adana illeri yer alıyor. Devlet yöneticilerimizin açıklamalarına göre bu iller üzerinden 5 bin tır silah gönderildi. Ordu kurdular. Olay hafife alınacak bir mesele değil ülkemizde toplumun particilik hastalığından da yararlanıyorlar. Bizi de partilere ve cemaatlere öldürdüler, kutuplaşmayı arttırdılar” dedi.

“Terörist Başından Medet Umulmaz Başı Ezilir”

“Terörist başı affedilecek, yüce mecliste konuşturulacaksa sormak istiyorum. Hemen hemen her üst geçitte şehitlerimizin ismi var. Neden verildi?” ifadelerini kullanan Merkez İlçe Başkanı Canlı, “Necmettin Yılmaz, Eren Bülbül, Murat Akçay neden şehit edildi? Neden şehitler ölmez vatan bölünmez denildi? Terörist başından medet umulmaz başı ezilir. Milletimiz bunun için sizi seçti. Buna Türk milleti rıza göstermez. Ülkemizin çok ağır ekonomik sosyal sorunları var. Yöneticiler bunları çözmesi gerekirken anayasayı gündeme alıyorlar. Anayasanın başlangıç maddelerini aşındırıyorlar. Normalleşmeden sonra ana muhalefet lideri el yükseltiyor. Kürtlere devlet verelim diyor kelime oyunlarıyla. Kimler kimlerle beraber? Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu. Korkarım ki teröre verilecek taviz neticesinde çok ağır sorunlarla karşılaşabiliriz” dedi.

“Bütün Partilerde ki Vatanseverler Ayağa Kalkmalı ve Cumhuriyete Sahip Çıkmalı”

Konuşmasının devamında bütün partilerde ki tüm vatanseverlere çağrıda bulunan Canlı, “Çağrımız, herkes ayağa kalkmalı, vatanın bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyete ve anayasanın 66. maddesine sahip çıkmalıdır. Bu mesele hafife alınacak bir mesele değil. Bu mesele benim partim senin partin meselesi değil. Yarın partiler de bulamayız siyasi mensuplar da bulamayız. Bir ülkenin yöneticileri görev yapmaz, halk da seyrederse o ülke yıkılır. Geçmiş zaman da nasıl olduysa yine olur. Kim diyebilir ki 1900’lü yıllar da Osmanlı Devleti yıkılır işgal edilir. O yıllarda kimse inanmazdı. Bunun için uyanık olmamız gerekir. Yöneticilerimiz halkın gerçek gündemine dönsünler. Gerçek gündem: işsizlik, geçim, enflasyon, faiz, göçmenler ve eğitim. Terörle mücadele edilir ama müzakere edilmez. Emperyalistler Filistin topraklarında yapmak istediklerini ülkemizde yapmak istiyorlar. Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:13
Güneş 06:37
Öğle 12:11
İkindi 15:07
Akşam 17:35
Yatsı 18:54