banner333

banner309

“Bu Seçim, Mikro Milliyetçi Söylem ve Eylemlerden Kurtulma Seçimidir”

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın 31 Mart Yerel Seçimlerine ittifaksız girme kararını açıklamasının ardından Gümüşkoza’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyaset 04.02.2024, 23:32
“Bu Seçim, Mikro Milliyetçi Söylem ve Eylemlerden Kurtulma Seçimidir”
banner400

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Genel Başkan Fatih Erbakan’ın 31 Mart Yerel Seçimlerine ittifaksız girme kararını açıklamasının ardından Gümüşkoza’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de olduğu gibi Gümüşhane’de de kendi adayları ile seçime gireceklerini kaydeden İl Başkanı Ziya Nas, Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de Milli Görüş ideallerinin tam tersi uygulamalara imza atıldığını söyledi.

Gümüşhane özelinde, Yeniden Refah Partisi teşkilatının her iki ittifak adayını; “Al birini vur ötekine” ifadeleriyle, birbirinden farkı olmayan adaylar olarak değerlendirdiğini dile getiren Başkan Nas, “Teşkilatımız 31 Mart Yerel Seçimlerini 14 Mayıs seçimleri gibi bir ‘beka’ seçimi olarak görmemektedir. Bu seçim, Gümüşhane’nin geleceğini mikro milliyetçi söylem ve eylemlerle karartanlardan kurtulma seçimidir. Bu seçim, köprünün aşağısı- köprünün yukarısı ayrımına son verme seçimidir. Bu seçim; Zigana’dan Yeniyol’a, Üçtaş’tan Geçit’e, Araköy’den Salyazı’ya kadar Gümüşhaneli olmayı ortak payda görenlerin seçimidir. Körü körüne ulusalcı, slogan itibari ile milliyetçi, çıkar odaklı muhafazakârların değil ümmetçi Milli Görüşçülerin seçimidir. Bu nedenlerden ötürü de Yeniden Refah Partisi tıpkı Merhum Liderimiz Necmettin Erbakan’ın söylediği gibi bizim ve diğerlerinin seçimidir” dedi.

Başkan Ziya Nas 10 Şubat’ta Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının açıklanacağı gün Gümüşhane adayının da açıklanması için çalıştıklarını kaydederek, “İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızı 10 Şubat’ta Ankara Atatürk Spor Salonu’nda ilan edeceğiz. Bu illerin yanında Gümüşhane Belediye Başkanımızın da açıklanması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Diğer illerimizde olduğu gibi Gümüşhane’nin Belediyeleri’nde de ‘Ahlaklı Belediyeciliğin’, Milli Görüş belediyeciliğinin hakim olması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı ile yapılan mutabakata hiçbir şekilde uyulmadığını belirten Nas, “14 Mayıs seçimlerinde mevzu bahis olan vatandı ve gereğini yerine getirdik. Milletimizin bizden beklentisi de bu yöndeydi. Kendi düşüncelerimizi bir kenara bıraktık. Genel Başkanımızın kararı neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldık. Ülkemizin hayrına olan taleplerimizi ortaya koyup icraata geçirilmesini bekledik.   Ancak maalesef 14 Mayıs seçimlerinde ortaya koyduğumuz mutabakat metninin gerekleri, bu taleplerden rahatsız olanların ülke siyaseti üzerindeki etkileri sebebiyle hayata geçirilmemiştir. Verilen sözler tutulamamış, bizzat devlet eliyle yapılan kampanyalar ile algı yönetimi tercih edilmiştir. Haliyle de bu gün bu noktaya gelinmiştir” ifadelerini kullandı.

Mevcut durum itibariyle 31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşın karşısına, başarılarıyla günümüz iktidarının önünü açan 1994 ruhuna sahip Milli Görüş Belediyeciliği ile çıkmaya karar verdiklerini söyleyen Nas, “Gümüşhaneliler, kadim değerlere sahip bir şehrin evlatlarıdır. Ahlak ve maneviyat öncelikli necip bir millettir. Vatandaşlarımız; Gümüşhaneliyi görmezden gelenlerin, ayrıştırma politikalarıyla ellerini attıkları her şeyi sorun yumağı haline getirenlerin il genelindeki sorunlarımızı çözüp çözemeyeceğini değerlendirecektir. Vasıflı, iş bilir, becerikli diye görülenlerin hangi konularda becerikli oldukları test edilmiştir. İşte bu yüzden bir alternatife ihtiyaç duyulmaktadır. Yeniden Refah Partisi de bu alternatifin ta kendisidir” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12