banner333

banner309

Bedri Yaşar, Almayın Nakliyecilerin Ahını

Gümüşhaneli Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, zor günler yaşayan nakliyeci ve kamyoncu esnafının başta akaryakıt olmak üzere yapılan zamlar karşısında maliyetlerinin her geçen arttığını ifade ederek, nakliyeci ve kamyoncuların ahını almamak gerektiğine işaret etti.

Siyaset 20.06.2021, 21:14
Bedri Yaşar, Almayın Nakliyecilerin Ahını
banner400

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada nakliyecilerin sorunlarını dile getirerek, “Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi benzinde yüzde 53,87, motorinde yüzde 78,28 oranında artırılmıştır. Bu artış benzin ve motorin fiyatlarında pompaya direkt yeni zam olarak yansımıştı. Bildiğiniz gibi Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 374 liradan 468 liraya, mecburi yön olarak belirlenen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de 170 kuruş olan fiyat 213 kuruşa yükseldi. Dolayısıyla nakliyecinin maliyeti artırıyor” dedi.

Nakliyeci esnafı tarafından kullanılan belgelerde de fiyat artışı yaşandığına değinen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Pandemi sürecinde yattılar

“ Trafik cezaları zaten nakliyecileri canından bezdirmiştir. Trafik kontrolüne yakalanan nakliyeci esnafına en az 3 bin liraya yakın cezalar kesilmektedir. Yüz seksen gün içerisinde muayenesini yaptırmayan nakliyecilerin K1 ve K2 belgeleri iptal ediliyor. Pandemi sürecinde nakliyeciler, kamyoncular, servis şoförleri, otobüscüler işsizlik nedeniyle yattılar. Bunlara herhangi bir destek sağladık mı? Maalesef sağlayamadık. Özellikle hepimiz biliyoruz ki yurt içi taşımacılığın yüzde 90'ı kara yolu marifetiyle yapılmaktadır. Bu sektörde çalışan binlerce kişi pandemi dolayısıyla sokağa çıkma yasağından dolayı işsiz kalmış ve evine ekmek götürememiştir.

KDV indirimi bekliyorlar

Tabii bu esnaflarımızın, bizden ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden en büyük beklentileri KDV indirimi ve buna bağlı olarak ucuz mazot sağlanmasıdır. Aksi takdirde nakliyecilerin bütün bu problemlerden kaynaklanan yüklerinin ağırlığı, taşıdığı yüklerden daha ağır hâle gelmiştir. Herkes canından bezmiş vaziyette. Dolayısıyla, bu önemli bir konudur, nüfusun önemli bir kısmını ilgilendirmektedir. Nakliyeci ve kamyoncu esnafının sorunlarının enine boyuna araştırılması lazımdır. Eğer kamyoncunun ahını alırsanız, kamyonların arka tarafında, şaselerinde yazılı, diyor ki: ‘Almayın kamyoncu ve nakliyeci esnafının ahını’”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09