banner333

banner309

AK Parti Gümüşhane'den Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesine Tam Destek

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Siyaset 23.06.2024, 12:12
AK Parti Gümüşhane'den Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesine Tam Destek
banner400

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, eski bakan Faruk Nafiz Özak, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse ve İl Genel Meclis Başkanı Eşref Balki'nin de katıldığı belirtildi.

Hedef 12 Ay Turizm

Toplantıda Çakırgöl'ün 12 ay boyunca spor, doğa ve inanç turizmine hizmet edecek bir destinasyon haline getirilmesi hedeflendi.

Milletvekili Köse'den Öneriler

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, projenin Karaca Mağarası, Torul cam seyir terası, İmera Manastırı, Santa Harabeleri, Taş Köprü ve Cami Boğazı gibi turizm potansiyeli yüksek destinasyonlarla entegrasyonunun sağlanması gerektiğini vurguladı. Köse ayrıca bu destinasyonlara ulaşımı sağlayacak yolların da iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Proje Kapsamında Neler Var?

Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi kapsamında;

  • Santa, Taşköprü, İmera Manastırı, Krom Vadisi, Sarıçiçek köy odaları, Karaca Mağarası, Limni Gölü ve Torul Cam Terası'nın projeye entegrasyonu
  • Ulaşım, haberleşme ve enerji altyapısının geliştirilmesi
  • Bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerinin korunması ve tanıtılması

AK Parti'den Destek Sözü

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, projenin bölgenin turizm potansiyelini önemli ölçüde artıracağına ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacağına inandıklarını ifade etti. Erdoğdu, AK Parti Gümüşhane ailesi olarak projenin her aşamasını titizlikle takip edeceklerini ve gereken her türlü desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Proje Ortak Çalışmayla Hayata Geçecek

Trabzon ve Gümüşhane Büyükşehir Belediyeleri'nin ortak yürüttüğü Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması kararlaştırıldı. Projenin bölgenin turizm potansiyelini artırması ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunması bekleniyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12