banner333

banner309

AK Parti, bu seçimde her ilden bir kadın aday göstermek istiyor

Seçimlerin yaklaşmasıyla milletvekili adayları da netleşmeye başladı. Aday olmak isteyenler arasında bürokratlar başı çekiyor.

Siyaset 03.02.2015, 10:04 03.02.2015, 10:06
AK Parti, bu seçimde her ilden bir kadın aday göstermek istiyor
banner400
 Bürokrat adaya Ahmet Davutoğlu freni

Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin başında yüksek bürokrasiden isimler geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğluve AK Parti yetkili kurum ve kişilerine şuana kadar 700’ün üzerinde yüksek bürokratın nabız yokladığı ortaya çıktı. 
 
Bu kadar yüksek başvuru nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Peki devleti kim yönetecek” sözleriyle adaylık bekleyen bürokratlara tepki gösterdiği öğrenildi. Davutoğlu’nun tepkisi ve yüksek başvuru nedeniyle AK Parti, bürokrasinin başındaki isimlere fren sistemi getirdi. 
 
FİDAN GARANTİ GİBİ
 
AK Parti, bürokratların, yerlerine veto yemeyecek isim bulmaları durumunda adaylığına yeşil ışık yakılıyor. Bürokrasiden AK Parti’nin en fazla 15 ismi aday göstereceği belirtildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılırken, paralel yapıyla mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere tererle mücadele, çözüm süreci gibi önemli operasyonların devamını sağlayacak isim bulmakta zorlanıldığı belirtildi.  
 
HER İLDE KADIN KOTASI
 
Kadın ve gençlik kollarının taleplerini de değerlendiren AK Parti, bu seçimde her ilden bir kadın aday göstermek istiyor. Bu konuda teşkilatların ve kadın aktivistlerin taleplerini alan AK Parti’nin her ilden göstereceği kadınların en az yarısının ise başörtülü olacağı belirtiliyor. AK Parti’nin önceki seçimlerde başörtülü aday göstermesi için kadın dernekleri yoğun bir kampanya yürütmüştü. 
Kaynak : Yeni Şafak

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 07 Nisan 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35