banner333

banner309

Şeyh-i Şirani Hazretleri Şiran’da anlatıldı

Şiran Kaymakamlığı ve Şiran Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği “Şiran’dan Doğan Veli Şeyh-i Şirani” hazretlerinin hayatını anlatan konferans düzenledi.

Şiran 02.11.2021, 00:55 02.11.2021, 08:37
Şeyh-i Şirani Hazretleri Şiran’da anlatıldı
banner400

Şiran Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen konferansa Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Şiran Adliyesi Hakimleri Burcu Kepez, Gökmen Doğan, Savcı Abdüssamed Yılmaz,  Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Şimşek, Gümüşhane Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Müftü Yardımcısı Sümeyra Benzauine, Kelkit Müftüsü Dursun Boz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şiran İlçesinde Şeyh-i Şîrâni, Alucra İlçesinde Kara Şeyh olarak bilinirken diğer il ve ilçelerde Çorumi Hacı Mustafa Efendi olarak veya Rumi Faruk-i Şirani olarak da tanınan Şeyh-i Şirani hazretlerinin hayatı hakkında İlçe Belediye Başkanı Mutlu Özel, İlçe Kaymakamı Yasin Gürkan, Gümüşhane Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Şimşek konuşma gerçekleştirdi.

Yani insan-ı kamil, kamil insanlar yetiştirilmiş, cemiyetimiz bu kamil insanlardan, kemalde fertlerden teşekkül etmişti.”


Şiran Kaymakamı Yasin Gürkan, konferansta yaptığı konuşmada “Ecdadımız İslâmiyeti kabul ettikten sonra Kurânî kaynaklardan beslenen bir medeniyet tasavvuru ortaya koydu. Bu medeniyet tasavvurunun merkezinde ve temelinde de insan var. Ve o insanlar ilimde, irfanda birçok keşiflere imza atmışlar, tıbta, hukukta pek çok dalda Avrupa başta olmak üzere dünyadaki üniversitelerde asırlarca okutulan eserler kaleme almışlar böylece garbı batıyı uyandırıp aydınlatmışlar, onların kurduğu ordular kendisinden kat kat büyük kuvvetleri bozguna uğratarak sayısız zaferler kazanmışlar, çağ kapayıp çağ açmışlardı” dedi. 

“Bir kişinin hali, bin kişinin kalinden (sözünden) daha güzeldir.”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Şimşek ise Şeyh-i Şirani hazretlerinin hayatını ve yaşantısını detaylı bir şekilde anlatarak, “Tüm hayatını ilme ve Allah yoluna adayan Şeyh-i Şirani hazretlerinin hayatını örnek alarak, bu değerlerimize sahip çıkıp bizden sonraki gelecek nesillere aktarmamız boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09