banner333

banner309

Kırıntı Köyü'nde sondajla maden aramaya mahkeme dur dedi

Şiran ilçemize bağlı Kırıntı köyünün yaylasında maden arama faaliyeti için verilen ÇED gerekli değildir kararı mahkeme tarafından iptal edildi.

Şiran 22.11.2021, 09:11
Kırıntı Köyü'nde sondajla maden aramaya mahkeme dur dedi
banner400

Şiran ilçesi Kırıntı köyünde DHS Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin yürüttüğü sondajlı maden arama çalışmalarının ardından 'siyanürle ayrıştırma yapılacak' diyen bölge sakinleri ve çevre örgütleri konuyu yargıya taşımıştı.

Geçtiğimiz günlerde Erzincan İdare Mahkemesine açılan dava görüşülerek karara bağlandı ve ilgili tesis için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen ÇED gerekli değildir kararı hukuka aykırı bulunarak iptal edildi. Mahkeme heyeti hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin uygulanması halinde telafisi güç zararların doğacağının açık olması nedeniyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Gümüşhaneliler Kültür Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) Başkanı Kamil Koç, maden işletmesine karşı verdikleri hukuki süreci kazandıklarını belirterek “Bu topraklarda vahşi maden işletmeciliği istemiyoruz” dedi.

Siyanür ayrıştırılmasıyla yapılacak olan vahşi maden işletmeciliğine karşı ortak mücadele başlattıklarını, basın açıklamaları, paneller, konunun TBMM’ye taşınması ve bölge halkını bilgilendirme toplantıları ile hukuki süreçlerin birlikte yürütüldüğünü kaydeden Koç, bölgede maden arama çalışmalarının durdurulması için birlikte hareket ettikleri Kırıntı Çevre Platformunun azimli ve kararlı bir şekilde Türkiye genelindeki ekoloji mücadelesi veren tüm çevre örgütlerinin deneyim ve tecrübelerinden faydalanarak süreci yakından takip ettiğini söyledi.

GÜDAP Başkanı Kamil Koç ve KIRÇEP sözcüsü Serdar Günel maden arama faaliyetlerinin geniş bir alanı etkileyeceği bilinci ile bölgede vahşi maden karşıtlığı bölge halkının da bilgilendirilmesi ile hukuki sürecinde sıkı takibi ile başarı elde edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11