banner333

banner309

Başkan Abdulbaki Kara, Hız Kesmeden Çalışmalarına Devam Ediyor

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara Göreve Başladığı Günden Bu Yana Hız Kesmeden Çalışmalarına Devam Ediyor

Şiran 24.06.2024, 11:58
Başkan Abdulbaki Kara, Hız Kesmeden Çalışmalarına Devam Ediyor
banner400

Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve geldiği günden bu yana çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Seçimlerde aldığı oylar ile dikkatleri üzerine çeken Kara, kısa sürede yaptığı çalışmalarla ve sosyal etkinliklerle de gönüllerdeki yerini sağlamlaştırıyor.

Kara, göreve başladıktan sonra ilk olarak Ramazan Bayramı öncesi ilçede Hacivat & Karagöz ve Semazen gösterisi etkinlikleri düzenledi. Okulların kapanması döneminde ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine karne hediyesi dağıtan Kara, ihtiyaç sahibi öğrenciler için de okullara kıyafet yardımı yaptı.

Kara, ayrıca ilçe tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Çocuk Şenliği düzenledi. Şiran ilçe stadında düzenlenen şenlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Kara, bu tür etkinliklerin devam edeceğini müjdeledi.

Eğitim ve sanata da önem veren Kara, Gümüşhane Üniversitesi Dursun Keleş ve Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için mezuniyet konseri düzenledi. Sanatçı Oytun Elaman ve Ceren Ece Öksüz'ün sahne aldığı konserde Kara, Şiran'ı öğrencilerin yaşamaktan mutlu oldukları bir şehir haline getireceklerini belirtti.

Kara, üniversite konserinden sonra Yaza Merhaba Konseri düzenledi. Aşık Kul Nuri, Zeki Erdali, Mahmut Polat ve Onay Şahin'in sahne aldığı konsere yoğun ilgi gösterildi. Kara, bu tür etkinliklerin senede bir gün yapılması yerine seneye yayılarak devam ettirileceğini belirtti.

Kara, seçim vaatleri arasında yer alan Şiran Tekstilkent projesi için de ilk adımı attı. İlk yatırımcı ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve tekstil atölyesi için uygun bir yer kiralandığını kaydeden Kara, kısa bir süre içinde atölye kurulumunun tamamlanarak yaklaşık 50 kişilik bir istihdamla tekstil atölyesinin faaliyete başlayacağını belirtti.

Kara, seçim sürecinde vatandaşlara sözünü verdiği parkların yapımına da devam ediyor. İlçe merkezinde 3 adet parkın yapımının tamamlanmak üzere olduğunu ve çok yakında hizmete açılacağını belirten Kara, parkların sadece çocuk parkı olmaktan çıkarıp ailelerinde rahatça kullanabileceği aile parkları olarak planladıklarını söyledi.

Kara, uzun yıllardır atıl kalan Bayraktepe Mesire Alanında başlattıkları ve sona yaklaştıkları çalışmalarla Bayraktepe'nin yeniden hizmete açılacağını belirtti. Bayraktepe'nin hizmete açıldığında tertemiz ve huzur dolu bir seyir tepesi olarak vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Kara vatandaşlardan alanın temiz kullanımı hususunda hassasiyet göstermelerini talep etti.

Kara, yapılan sosyal etkinliklerin Belediye bütçesinden tek kuruş harcanmadan, hayırsever iş insanları ve sivil toplum kuruluşları vasıtası ile yapıldığını belirtti. Belediye bütçesine katkı için ikametgahın önemli olduğunu ifade eden Kara, Şiran'da yaşayan fakat ikametgahı başka şehirlerde olan bütün vatandaşlardan ikametgahlarını Şiran'a aldırmalarını rica etti.

Abdulbaki Kara'nın göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalar Şiran halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Kara'nın bu yoğun temposu ve projeleri ile Şiran'ı daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeye kararlı olduğu görülüyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12