“En Büyük Sorunumuz Devlet Hastanesi”
İyi Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Ali Ateş, diğer milletvekilleri gibi seçimden seçime Gümüşhane’de olmayacaklarını, meclis çalışmaları dışında tüm günlerini Gümüşhane’de geçirerek, vatandaşların sorunları ile ilgileneceklerini söyledi.
İyi Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Ali Ateş, diğer milletvekilleri gibi seçimden seçime Gümüşhane’de olmayacaklarını, meclis çalışmaları dışında tüm günlerini Gümüşhane’de geçirerek, vatandaşların sorunları ile ilgileneceklerini söyledi.
İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde İYİ Parti Milletvekili adayları Ali Ateş ile Necdet İlhan kentte görev yapan gazeteciler ile buluştu.
Ateş, bu güne kadar hep birlikte Gümüşhane’de yaşadıklarını, Gümüşhane’de yaşanan sorunları basın mensuplarının da çok iyi bildiğini ifade ederek, “Gümüşhane’de hep beraber yaşıyoruz. Bu memleket bizim ve bundan sonra da burada yaşayacağız” dedi.
“İlk İşim İYİ Parti’nin Kuruluşunu Gerçekleştirmek Oldu”
Ateş, ilk işinin Gümüşhane’de İYİ Parti teşkilatının kuruluşunu gerçekleştirmek olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Kurucu İl Başkanı olarak göreve başladığımız 24 Ekim 2017’den bugüne kadar Gümüşhane’de gezmediğimiz yer, gitmediğimiz sokak ve cadde, girmediğimiz esnafımız yok. Bugün güçlü bir iktidar varken ve seçime daha 1,5 yıl varken seçim kararı alınmasının nedenlerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün ülkemizde adaletin eksikliğinden bahsediliyor. Ekonominin darlığından, eğitim sisteminin çöktüğünden bahsediliyor. 16 yıl içerisinde gelen milli eğitim bakanları eğitim sistemi ile oynadılar, her gelen bakan ayrı bir eğitim modeli uygulamaya kalkıştı. Geleceğimiz olan gençlerimizin, çocuklarımızın kaderleri ile oynandı.”
“En Büyük Sorunumuz Devlet Hastanesi”
Ateş, düzenlenen toplantıda herkesin bildiği Gümüşhane’nin sorunlarını dile getirmek istediğini belirten Ateş, şu ifadeleri kullandı: “En büyük sorunumuz yeni devlet hastanesidir. Bundan önceki vekillerimizin döneminde ve bürokrasinin aldığı karar doğrultusunda şu anki mevcut yerine inşaatına başladı. Şu anki değerinin 100 milyon liranın üzerinde olduğunu biliyoruz. Bu saatten sonra kurtarılmak istense 25 milyon liraya daha ihtiyaç olduğu söyleniyor. Gümüşhane’de böyle uçuk rakamları beyhude harcayacağımız ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını verebileceğimiz durum yok. Şu anda yapılmaya çalışılan fore kazıkların da garantisi yok. Orada kaygan bir zemin var. Bugünkü haliyle her gün kaymaya devam ettiği gözlenmektedir. Aldığımız duyumlara göre hastanenin başka yere yapılacağı söyleniyor. Keşke hastanenin yapılacağı yerin daha iyi hesabı kitabı yapılsaydı. Eğer 25 milyon harcanarak kurtarılacaksa amenna ama garantisi yoksa artık bu işten vazgeçilsin, vebali kiminse onun da hesabı sorulsun.”
“Gümüşhane’nin Üç Tane Temel Sorunu Var”
Gümüşhane’de seçim dönemlerinde iktidarın yaptığı en güzel işlerden birisinin havaalanı, demiryolu ve kayak tesisini gündeme getirmek olduğunu savunan Ateş, “Sizlerle birlikte bu ilde hep beraber yaşıyoruz. Maalesef 16 yıldır iktidar boyunca her seçim döneminden önce havaalanı ve demiryolu gündeme geliyor. Havaalanını temeli atılma noktasına geldi ama demiryolu yine gündeme gelecek. Süleymaniye Kayak tesisinin son teknolojiye göre telesiyej ve teleferiğinin kurulmasıyla ülke hizmetine sunulmasının daha doğru olacağını, çıkma malzemelerle pansuman tedbirlerle değil köklü çözümün olması gerektiğine inanıyorum.”
“Her Ürünü İthal Eder Duruma Geldik”
Türkiye’de her ürünün ithal edilir bir duruma gelindiğinin altını çizen Ateş, şöyle devam etti: “Şu anda Kelkit’in 90 bin dönüm tarım arazisi var ama kullanılan 12 bin dönüm civarında. Boş tarlanın dönümüne 70 lira veriyorlar. Boş tarlayı ekmeden tarla sahibine 70 lira veriyorlar. Böyle tarım politikası olur mu? 2000 yılından önce kendi kendimize yettiğimizi söylüyorduk. Bu gün ise etinden samanına varıncaya kadar dışarıdan ithal ediyoruz. Tohumu, gübreyi mazotu verin vatandaşı ekmeye teşvik edin, boş tarlanın dönümüne 70 lira vermekle tarım olmaz. Kelkit’te organik tarım vardı, o da kapandı. Gümüşhane’ye 16 yılda 9 milyar lira yatırım gelmiş. Bu, devletin yapmak zorunda olduğu, yoldur, barajdır. 16 yılda bitmeyen yollarımız da var. Batı’da bu işler buradan daha hızlı gidiyor. Bizim çoğu yolumuzun şimdiye bitmesi lazımdı. Ayrıca İkisu-Şiran yolundaki aynalı tünel evlere şenlik bir vaka. Bunun sorunu neyse devlet müteahhitten güçlü değil mi yaptırır. O köylere yazık değil mi? Orada bir kaza olursa bunun sorumlusu kim olacak?”
“Pansuman Tedbirlerle Çözüm Olmaz”
Gümüşhane’de işsizliği çözecek, istihdama yönelik tedbirler alınması gerektiğini belirten Ateş, “Bir teşvik yasası var, Gümüşhane ile Trabzon’u aynı kefeye koyuyorlar. Mevcut teşviklerde büyük şehirlerle aynı kefedeyiz. Gümüşhane’de kuşburnu fabrikamız vardı nerede şimdi? Sayın Mustafa Canlı döneminde kuşburnu toplayan vatandaşlara cüzi de olsa verilen pirimler vardı. Onlarca insanımız dağlardan kuşburnu toplayarak gelir elde ediyordu. Şimdi de Sayın Belediye Başkanı fabrikayı Halk Bankası’ndan aldı, ne yapmak istiyor. Fabrika açılacak mı açılmayacak mı? Şuanda Gümüşhane’de istihdama yönelik madenlerden başka sadece OSB’deki imalatçı arkadaşlarımız var. Gümüşhane’de İŞKUR aracılığıyla TYP programı adı altında personel alınıyor. Şimdi de seçim yatırımı olarak 530 kişi daha alacaklarmış, onun da zamanı belli değil. Genç insanlarımızı eğitimlerini vermek kaydıyla zanaatkâr yaparak topluma yararlı hale getirelim. Bunu doğru bulmuyoruz. Özel sektör personel bulamamaktan şikâyetçi. Devletimizin şehrimizde böyle geçici, pansuman tedbirler değil de kalıcı tedbirler almasını istiyoruz” dedi.
“Seçimden Seçime Gelen Milletvekili Olmayacağız”
Ateş, seçimden seçime Gümüşhane’ye gelen milletvekili olmayacaklarının altını çizerek, şöyle devam etti: “Biz şu andaki vekiller ya da daha öncekileri gibi sadece seçim zamanı Gümüşhane’ye gelip seçimden sonra Gümüşhane’ye gelmeyenlerden olmayacağız. Seçim de olsa Gümüşhane’de yaşayacağız, olmasa da hep beraber olacağız. Biz, birileri gibi aylar sonra Gümüşhane’ye gelmedik. Türkiye genelinde de en büyük sorunumuz adalettir. Özellikle bunu vurgulamak istiyorum. Şu anda yapılan anketler sonucu yüzde 90’a yakın kesim adalet mekanizmasına güvenmiyor. Adaletten çıkacak olan kararın adaletli olacağına inanılmıyor. Ekonomi çok iyi olsaydı Cumhurbaşkanı seçim kararı almazdı. İşsizlik tüm pansumanlara rağmen tavan yaptı. Devletin tüm kurumlarında israf almış başını gidiyor, maalesef bun u frenleyen yok. Şu anda müthiş derecede israf var. Bürokrasinin üst makamlarında çalışan insanlarımızın bir eli yağda bir eli balda. Bir yerlerde tasarruf yapılacaksa önce devletten başlamak lazım. Önce Cumhurbaşkanı tasarruf edecek, sonra da alt kademelerdeki tasarruf edecek. Eğitim yaz-boz tahtasına döndü. Her şey cumhurbaşkanının iki dudağı arasında olmaması lazım. Bizler Gümüşhane’nin geleceğiyle alakalı yapacağım bütün çalışmalarda ben yaptım oldu zihniyetiyle değil halkımızla istişare ederek Gümüşhane ile ilgili en iyi kararı vereceğiz. Bizim sevdamız Gümüşhane’ye hizmet. Doğduk, büyüdük Gümüşhane’deyiz. Burada yaşıyoruz ve yaşayacağız. Yaşarken de geleceğimiz olan gençlerimize ve çocuklarımıza iyi bir Gümüşhane ve iyi bir Türkiye bırakmak sevdasındayız.”
“Ben O Sorunu Çözeceğime İnanıyorum”
Gümüşkoza Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Ateş, kayakla yakından ilgilendiğini belirterek, “Süleymaniye Mahallesi’ne kurulacak olan kayak merkezini çok iyi bilenlerden birisiyim. Yıllarca yapılan etüt ve çalışmalardan dolayı bu bölgenin iyi bir kayak merkezi olacağı söyleniyor. Burası böyle uygun bir yerken tek başına 16 yıldır iktidarda iken ve her dönem 2 milletvekili çıkaran AK Parti, bu sorunu hala çözemedi. Ben Süleymaniye Kayak Merkezi’ndeki sorunu çözeceğime inanıyorum. Çünkü işi tam olarak biliyorum. O arkadaşlar, bu işe inanmıyorlar, oraya yapılacak yatırımın ölü bir yatırım olacağına inandıkları için bu güne kadar kimse doğru dürüst ilgilenmedi” dedi.
Köse Salyazı Havaalanı, Demiryolu ve Acemi Birliği
Köse Havaalanının ihalesinin yapıldığını da kaydeden Ateş, “İnşallah yapımı tamamlanır. Gümüşhane’ye katkısı olur mu, mutlaka olur ama Köse, Kelkit, Şiran ve Bayburt insanına daha çok katkısı olur. Gümüşhane’nin Köse Havaalanını pek fazla kullanacağını sanmıyorum. Bizim önceliğimiz demiryolu olacak. Sayın Genel Başkanımızın da bu bölge adına bir an önce demiryolunun hayata geçirilmesi yönünde açıklaması vardır. Allah nasip ederse ben de demiryolunun takipçisi olacağım. Maden kenti olan Gümüşhane için demiryolu çok önemlidir. Havaalanından çok demiryolunun Gümüşhane’ye katkısı olacağına inananlardanım. Acemi birliği ile ilgili de afakî bir şey söylersek yanlış olur. Çünkü onun altyapısı, nereye yapılır, böyle bir düşünce var mı önce ona bakmak lazım. Birileri gibi sadece laf olsun diye bir şeyler söylemenin gereği yok. Onunla ilgili bir yorum yapmayacağım” şeklinde yanıtladı.
“Kuşburnu Önceliğimiz Olacak”
Projelerini de soru üzerine açıklayan Ateş, şunları söyledi: “Gümüşhane’de, Gümüşhane’ye özgü el sanatlarında olsun, Gümüşhane’ye özgü kuşburnu önceliğimizdir. Gümüşhane, kuşburnunda Türkiye’nin gen merkezidir. Türkiye’nin en randımanlı ve en kaliteli kuşburnusu Gümüşhane’de yetişiyor. Tokat’taki DİMES bizden sonra açıldı. Bizden sonra açılmasına rağmen Türkiye’nin bütün noktalarına ulaşmış durumdadır. Kuşburnu fabrikasını mutlaka üretime geçireceğiz. Gümüşhane’nin ovası dediğimiz Kelkit Vadisi’nde tarımla ilgili çalışma yapmak zorundayız. Baraj ve göletler yaptık ama tarımı işlemiyoruz. Ekinini ekene destek verilecek. O vadideki insanlarımızı İŞKUR’un asgari ücretine mahkûm etmek istemiyorsak, mutlaka tarımı teşvik etmemiz gerekiyor. Meclis’te ilk teklifim, cam silip, paspas yapma, asgari ücretle geçinme yerine köyünde dursun hayvancılıksa hayvancılık yapsın, tarımsa tarımcılığını yapsın, sigortasını da verelim, asgari ücretini de verelim olacak. Dışarıdan et ithal ediyor, helal mı, haram mı kesildi tartışması yapıyoruz. Her şeyi istişare edeceğiz, birlikte tartışıp, birlikte yapacağız.”
“Bahçecik Barajı Çok Rantabl Olduğuna İnanmıyorum”
Bahçecik Barajının çok rantabl olduğuna inanmadığını da bir soru üzerine açıklayan Ateş, “Buranın suyu yeterli ise Aktutan’a yapılan göletin sularının bu baraja akıtılması niye? “diye konuştu
Gümüşhane’de milletvekili çıkarmak için ne kadar oy alacaksınız sorusuna ise Ateş;” Biz Gümüşhane’de birinci parti olacağız. Millet İttifakı olarak birinci parti olacağız” dedi.
MHP 2. Sıra Milletvekili Necati İlhan ise Gümüşhane’de uygulanacak tarım politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gümüşhane’nin tarım ile ilgili sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade eden İlhan, “Kelkit’in ekilebilir alanı 90 bin dönümdür. Ekilmeyen her metrekare alan ülkenin milli gelirinden kaybetmektedir. Kendi kaybımızı kendimiz onaylıyoruz” diye konuştu.
İmsak | 05:41 | ||
Güneş | 07:09 | ||
Öğle | 12:13 | ||
İkindi | 14:44 | ||
Akşam | 17:07 | ||
Yatsı | 18:30 |