banner333

banner309

26.06.2024, 11:49

Milli Takım'da Birlik Olmadan Başarı Mümkün Mü?

Milli Takım'da Birlik Olmadan Başarı Mümkün Mü?

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası heyecanı tüm Türkiye'yi sarmıştı. Turnuvaya Gürcistan galibiyetiyle umutla başlamıştık. Fakat Portekiz maçı öncesi açıklanan kadrolar ve maç sonu ortamı, adeta bir kaos ortamına dönüştü. Özellikle sosyal medya platformlarında, adeta bir linç kültürü hakimdi.

Trabzonsporlular Uğurcan Çakır'ın oynamamasına, Fenerbahçeliler Arda Güler'in yedek kalmasına isyan ederken, Beşiktaşlılar Semih Kılıçsoy'un forma şansı bulamamasına tepkiliydi. Renklerin gölgesinde kaybolan milli takım ruhu, yerini öfkeye ve kutuplaşmaya bıraktı.

Halbuki bu zorlu süreçte, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çekya ile kritik bir maçımız var ve bu maçı kazanmak için tek yürek olmamız şart.

Milli Takım'ın başarısı için tek çaremiz bu. Siyaset, renk ayrımı ve kişisel hırsların bir kenara bırakılma zamanı. Tek bir amaca odaklanmalıyız: Ay-Yıldız'ın zaferine.

Arda Güler Tartışması:

Dünkü Arda Güler videosu da sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazıları Arda'ya mobing yapıldığını savunurken, bazıları da teknik direktör Vincenzo Montella'yı eleştirdi.

Bu konuda net bir fikre varmadan önce, olayın tüm yönlerini objektif bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Arda Güler Türk futbolunun umut vadeden bir yıldızı ve potansiyelini her fırsatta gösteriyor. Genç yeteneklerin keşfedilmesi ve milli takıma kazandırılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Ancak teknik direktörlerin de belli taktikleri ve oyun planları vardır. Bu planlarda her zaman her oyuncu yer alamayabilir. Montella'nın Arda'yı yedek bırakma kararı taktiksel bir tercih olabilir. Bu kararı eleştirmek yerine, Montella'nın futbola dair bakış açısını anlamaya çalışmalıyız.

Unutmayalım ki:

Geçmişte Şenol Güneş ve Fatih Terim gibi tecrübeli teknik direktörler de hatalar yaptı. Hatta A Milli Takım 0 puan çekti ve prim kavgaları yaşandı. O dönemde sessiz kalanlar, şimdi Montella'yı linç etmeye kalkıyor.Eleştiri elbette yapılmalı. Ancak bu eleştiriler yapıcı ve saygılı bir çerçevede olmalı. Kimseyi hedef tahtasına koymak ve linç etmek çözüm değildir.

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin zeki olduğunu söylemişti. Fakat bu zekayı, doğru bilgi edinmek ve sağduyulu davranmak için kullanmalıyız. Kulaktan duyma bilgilerle yargıya varmak ve öfkeye kapılmak bizi bir yere varamaz.

Milli Takım'ın başarısı hepimizin ortak hedefi. Bu hedefe ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde olmamız şart. Renkleri, siyasi görüşleri ve kişisel hırsları bir kenara bırakıp, tek bir amaca odaklanmalıyız: Ay-Yıldız'ın zaferine. Haydi, hep birlikte milli takımımızı destekleyelim ve bu zorlu süreçte birbirimize kenetlenelim!

Yorumlar (5)
Çiğdem 4 ay önce
Çok güzel yazmissin ağzına sağlık Bugracim
.Kişisel hırsları ve çıkarları bı kenara bırakıp bir amaç doğrultusunda bir olmak birlikte yol almak ve hepsinden önemlisi sorun odaklı değilde çozüm odaklı bir yaklaşımı tercih etmek lazım..
Marcus Didius Salvius Julianus Severus 4 ay önce
Kalemine sağlık Buğra, çok güzel yazmışsın. Maalesef toplum olarak çok çabuk kamplara ayrışabiliyoruz. Buna bir an önce son vermeliyiz. Buna dikkat çektiğin için ayrıca teşekkür ederim.
Arzu Ay 4 ay önce
Sade ve anlaşılır dil kullanmıştır.Kullandığın üslup insanı sakinleştiriyor.fakat fikrimi başka türlü beyan etmek isterim. şöyle ki Türkiye'de siyasette başarısız, adalette yetersiz, ekonomide umarsız, hak aramada yetersiz olan Türk milleti, futbolda aşırı fikir ve küfür ve saplantılı durumda.futbolun oyun değil, savaş alanına döndüğü ülkeyiz ki onda da başarısız buluyorum.
Gümüşhaneli 4 ay önce
Kaleminize Sağlık
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04