banner333

banner309

Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar Gümüşhane'de Hatırlandı

Gümüşhane’de "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası” düzenlendi.

Gündem 29.05.2024, 12:53
Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar Gümüşhane'de Hatırlandı
banner400

Gümüşhane’de "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası” düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası" ilan etmesiyle birlikte Mayıs ayının son haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Işıl Sema Doğan İlkokulu ve Gazipaşa Ortaokulunda düzenlenen etkinlik unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlara sahne oldu.


Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu’nda yer alan birçok oyun, öğrenciler ve velilerin de katılımıyla büyük bir coşkuyla oynandı. Mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım ve daha birçok geleneksel oyunun tadını çıkaran öğrenciler, unutulmaz bir deneyim edindiler.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunların, öğrencilerle birlikte yeniden hayat bulduğu ifade edilerek, “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası kapsamındaki bu etkinlikler, sadece eğlenceli vakit geçirmenin ötesinde, çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmelerine, takım çalışmasının önemini kavramalarına ve en önemlisi de eğlenerek öğrenmelerine katkıda bulundu. Milli kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşıyan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası'nda emeği geçen tüm eğitimcilerimize ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz ve Şube Müdürü Gönül Eroğlu’nun yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04