banner333

banner309

İl Tarım ve Orman Müdürü Kıraç, Kurban Satış Yerlerini Denetledi

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan pazarlarını ziyaret ederek denetimlerde bulundu.

Gündem 14.06.2024, 15:05 14.06.2024, 15:09
İl Tarım ve Orman Müdürü Kıraç, Kurban Satış Yerlerini Denetledi
banner400

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan pazarlarını ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Kurbanlık hayvan satıcıları ve vatandaşlarla sohbet eden Kıraç, pazardaki kurbanlık hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Kıraç, Tarım Cebimde Uygulamasını Tavsiye Etti:

Kıraç, vatandaşların Tarım Cebimde mobil uygulaması üzerinden kurbanlık hayvanların küpe numaralarını sorgulamalarını ve bu sayede hayvanların yaşı, ırkı, türü ve sağlık bilgilerine ulaşmalarını tavsiye etti. Kıraç, uygulamanın tüm mobil marketlerde ücretsiz olarak sunulduğunu da belirtti.

Kurbanlık Hayvanlarda Sağlık Sorunu Yok:

Kıraç, şu ana kadar yapılan denetimlerde kurbanlık hayvanların sağlıklı olduğunu ve tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda küpesi ve veteriner sağlık raporu bulunduğunu ifade etti. Hayvanların usulüne uygun şekilde satışa hazır olduğunu da belirten Kıraç, Gümüşhane'de kurbanlık hayvan sıkıntısı olmadığını kaydetti.

Kurban Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Kıraç, kurbanlık hayvanların insanların gelip geçtiği, dinlendiği sokak, park, bahçe ve meydanlarda, akarsu kenarlarında kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Kurban keserken çevre kirliliğine dikkat edilmesi ve ruhsatlı kesimhaneler veya kurban hizmetleri komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesim yapılması gerektiğini de hatırlattı. Kıraç, hayvanların eziyet çekmemeleri ve kesim sırasında oluşabilecek kaza ve yaralanmalara karşı tedbir alınması için hayvanları kesecek kişilerin ehliyetli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hayvan ve İnsan Sağlığı Ön Planda:

Kıraç, hayvan ve insan sağlığı açısından risk oluşturabilecek durumlara karşı İl ve İlçe Müdürlüklerinde nöbetçi veteriner hekimlerin görevlendirildiğini ve bayram süresince sahada olacaklarını belirtti.

Kıraç'tan Kurban Bayramı Mesajı:

Kıraç, yaptığı açıklamada, "Ben bu vesile ile şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04