banner333

banner309

Karavan

Karavanlar şüphesiz ki insanın kendisini en özgür, en huzurlu hissettiği tatillerin baş rolleridir. Karavanla nereye giderseniz gidin orası sizin evinizdir.

Güncel 05.08.2020, 10:39
Karavan
banner400

Karavanlar şüphesiz ki insanın kendisini en özgür, en huzurlu hissettiği tatillerin baş rolleridir. Karavanla nereye giderseniz gidin orası sizin evinizdir. Kendinizi her zaman rahat hissedebileceğiniz bir tatil imkanını sizlere sunar. Öyle ki çok uzun yıllardır dünya çapında karavan kullanımı oldukça yaygın bir halde bulunuyor. Ülkemizde de son yıllarda karavanlara olan ilgi ve talep artmış durumdadır. Peki, karavanların özellikleri nelerdir, niçin bir karavana sahip olmalısınız? Karavanın size sağlayacağı şeyler nelerdir?

Bu yazımızda karavanlar ile ilgili pek çok farklı bilgiyi sizler için ele aldık. Böylece aklınızdaki sorulardan kurtulmanızı ve karavanlar hakkındaki tüm merakınızı gidermeyi hedefledik. Yazıda ilk olarak karavan nedir, karavanların özellikleri nelerdir, karavanı kullanmak için ne gerekir, karavanların genel fiyatları nelerdir ve karavanı nereden satın alabilirim gibi pek çok farklı soruyu net ve detaylı bir şekilde yanıtlandırdık. Yazıyı okumaya devam ederek tüm bu konuları başlıklar halinde göreceksiniz.

Karavan Nedir?

Karavanın ne olduğu sorusu ile çok sık karşılaşmaktayız. Karavanlar, içerisinde mutfak, yatak, tuvalet, duş ve oturma alanı gibi pek çok farklı donanıma sahip olan rahat yaşam alanları olarak belirlenmiştir. Yani, karavanlar sizin yaşamınızı sürdürebilmeniz için gereken temel fonksiyonları, barınma ihtiyacınızı karşılayabilen yaşam mekanlarıdır. Karavanlar motorlu araç genel ölçülerine uygundur. Karavanları iki ayrı gruba ayırmak mümkündür. Bunlardan bir tanesi çekme karavanlar ve bir diğeri de motokaravanlardır. Bu ki ayrı grubu bir sonraki başlığımızda derin bir şekilde inceleyeceğiz.

Karavan kısaca bu anlama gelmektedir. Yaşamınızın temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacınızı gayet ortalama bir şekilde karşılamaktadır. Özellikle tatil planlarında en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan karavanlar size konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır.

Şimdi biraz önce bahsetmiş olduğumuz karavanların türlerinden, iki ayrı gruptan bahsedelim. Bir sonraki başlığımızda bu iki grubu; çekme karavanların ve motokaravanların özelliklerini ayrıntılı şekilde göreceksiniz. 

Karavan Türleri Nelerdir?

Karavanlar genel olarak iki ayrı grupta ele alınabilir. Bu gruplandırma karavan türlerine, modellerine göre uygulanmaktadır. Genel olarak çekme karavanlar ve motokaravanlar olarak gruplandırma yapabilmekteyiz. Her iki karavan türü de insanlar tarafından sık sık tercih edilmektedir, iki tür de insanların temel ihtiyaçlarını kaliteli bir şekilde karşılayabilmektedir. Şimdi sizlere çekme karavanların ve motokaravanların genel özelliklerinden bahsedelim:

Karavan Türlerinin Özellikleri Nelerdir?

  • Çekme karavanlar: İnternet sitemizde de görebileceğiniz, satışını aktif olarak yaptığımız çekme karavanlar en çok tercih edilen türlerden bir tanesidir. Çekme karavanlar, bir çekici aracın arka kısına bağlanır ve karavanın bu araç tarafından çekilmesi sağlanır. Kullanımı oldukça pratik ve kolay haldedir. Çekme karavanları çekebilecek olan araçlar da önem taşımaktadır. Çekme karavanın büyüklüğü ile çekici aracın gücü uyumlu, orantılı olmalıdır. Aksi takdirde çekici araç çekme karavanı çekemeyebilir, bu da karavanı işlevsiz hale getirir.

Ülkemizde çekme karavanların satışı senelerdir sitemizde aktif olarak yapılmaktadır. Çekme karavanlar 750 kilogramın altı ve 750 kilogramın üstü olarak iki ayrı grupta satılmaktadır.

  • Motokaravanlar: Motokaravanlar çekme karavanlardan çok belirgin bir fark ile ayrılır. Motokaravanlar kendi kendilerine hareket edebilme özelliğine sahiptir. Motokaravanların iç düzenleri kamp yapmak için gayet elverişli durumdadır, bunun için özel olarak tasarlanmışlardır. Bu taşıtlar kendiliğinden motorlu olan taşıtlardır. Motokaravanlarda çekme karavanda olduğunun aksine herhangi bir çekici araca ihtiyaç duyulmaz. Motokaravanlar sadece tek bir parça halindedir. Ülkemizde motokaravanlar son zamanlarda sık sık tercih edilmeye, kullanılmaya başlanmıştır.

Eğer siz de kendinize küçük bir alternatif yaşam alanı oluşturmak istiyor ya da tatil, kamp ve gezilerinizde barınma sıkıntısı yaşamadan özgür ve huzurlu bir şekilde zamanınızı geçirmek istiyor iseniz karavanlar tam size göredir. Yukarıda ayrıntılı şekilde anlatmış, açıklamış olduğumuz her iki karavan türü de tamamen sizin ihtiyaçlarınıza yönelik olarak, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek şekilde dizayn edilir ve size sunulur. Çekme karavanları ve motokaravanları detaylı biçimde incelemek istiyor iseniz internet sitemizde ilgili kategorilere girebilir ve onlar hakkındaki önemli bilgilere erişebilirsiniz.

Peki, karavanı kullanabilmek için gerekli olan belgeler nelerdir? Hangi ehliyete sahip olunmalıdır? Bunun cevabını öğrenmek için bir sonraki başlığımızı okuyabilirsiniz.

Karavan Kullanmak İçin Ne Gerekir? Hangi Ehliyete Sahip Olunmalıdır?

Karavan kullanmak için gerekli olan belgelerin neler olduğu, hangi tür ehliyete sahip olunması gerektiği gibi sorular ile de oldukça sık karşılaşıyoruz. Bu sorular oldukça normal, sorulması gereken sorulardır çünkü karavanı satın almayı düşünen bir kişi ehliyetinin uyumlu olup olmadığını bilmek zorundadır. Yoksa elbette karavanı kullanmaya izni olmayacaktır.

  • Çekme Karavan Ehliyeti: Eğer ehliyetiniz B, C ve D sınıflarından herhangi birisi değil ise çekme karavanı kullanamazsınız. B, C ve D sınıflarından bir ehliyetiniz var ise aracınızla 750 kilogram ve 750 kilogram altı olan çekme karavanları kullanabilirsiniz. Çekme karavanı kullanmak için dolayısıyla iki ana nokta vardır: B,C ve D sınıfı ehliyetlerden bir tanesine sahip olmak ve çekme karavanın yük ile birlikte 750 kilogramı kesinlikle geçmemesi.
  • Motokaravan Ehliyeti: Motokaravan kullanabilmeniz için gerekli olan ehliyet B sınıfı ehliyettir. Eğer B sınıfı bir ehliyetiniz yok ise motokaravanı kullanamazsınız. Aracınızın içerisindekiler ile birlikte toplam ağırlık en fazla 3500 kilogram olmalıdır. Eğer toplam ağırlığınız 3500 kilogramı aşıyor ise motokaravan kullanamazsınız. Çünkü ağırlığı 3500 kilogramı geçen, üzerinde olan araçlar kamyon olarak belirlenmektedir ve kamyonlar da B sınıfı ehliyet ile değil, C sınıfı olan ehliyet ile kullanılabilmektedir.
  • Dolayısıyla çekme karavanda B, C ve D sınıfı ehliyetlerden birisine ihtiyaç. duyulur iken Motokaravanlarda sadece B sınıfı bir ehliyet yeterli olmaktadır. Ve aynı zamanda çekme karavanlarda ağırlık 750 kilogramın üzerine çıkmamalı iken motokaravanlarda ise ağırlık 3500 kilogramı geçmemelidir. Bu iki ana noktaya dikkat ederek karavan türlerinden istediğinizi, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzü, çekme karavanı ya da motokaravanı satın alıp kullanabilirsiniz.
  • Eğer ağırlığı 750 kilogramın üzerinde olacak şekilde bir çekme karavanı kullanmak istiyor iseniz de bunun için kullanacak olduğunuz taşıta göre şu sınıflardaki ehliyete sahip olmanız gerekmektedir: BE, CE ya da DE sınıf ehliyetler.

Bir karavanı, çekme karavanı ya da motokaravanı kullanabilmeniz için gerekli olan ehliyetler bunlardır. İstediğiniz karavanı bu özellikleri göz önüne alarak, özellikle de ağırlığı da göz önüne alarak seçtiğinizde kullanma konusunda herhangi bir sorunla, engelle karşılamazsınız.

Şimdi karavanların genel fiyatları hakkında sizlere detaylı bilgiler verelim. Bir sonraki başlığımızı okuyarak bu konu hakkında fikir sahibi olabilir ve ona göre aklınızda bir şema oluşturabilirsiniz.

Karavanların Genel Fiyatları Nelerdir?

Karavan kullanımı dünyada, yabancı ülkelerde çok uzun yıllardır yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Ülkemizde ise özellikle son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlanmış olduğunu söyleyebiliriz. Tatiller, geziler ve kamp etkinlikleri için sık sık tercih edilmektedir. Barınma gibi temel yaşam ihtiyaçlarımızı karşılayan karavanların fiyatları konusu da oldukça çok merak edilir. Genel fiyatlar hakkında sizlere şunları söyleyebiliriz:

Karavanların genel fiyatları eski zamanlarda daha çok bütçeleri aşan, herkese ulaşamayacağı fiyatlar olarak görülmekteydi. Ama son zamanlarda talebin de artışa geçmesi ile birlikte karavanların fiyatları konusunda bir düşüş görülmektedir. Genel fiyatlar ulaşılamayacak rakamlarda olmayıp bu taşıdı almak isteyen herkese göre belirlenmektedir.

Eğer karavanların fiyatlarını daha detaylı incelemek istiyor iseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde pek çok farklı modelde karavan bulunmaktadır ve fiyatları da genel piyasa içerisinde gayet uygun fiyatlardır. İlgili kategoriye girdiğiniz zaman karşınıza tüm karavanlar çıkar ve fiyatları da böylece ayrıntılı bir biçimde görebilirsiniz.

Peki, karavanı satın almak için ne yapmanız gerekir? Dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? Sıradaki başlığımız bu konu ile ilgilidir.

Karavan Satın Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Siz de insanlar tarafından oldukça çok tercih edilen, size konforlu bir alternatif yaşam alanı sunan karavanlara sahip olmak istiyor iseniz bilmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Satın almadan önce bu noktalara dikkat etmeniz gerekir. Karavanı satın almak için yapmanız gerekenler, gözden kaçırmamanız gereken noktalar şunlardır:

  • Bir karavanı satın almaya karar vermeden önce hangi tür karavanı istediğinize karar vermelisiniz. Yani, ihtiyaçlarınızı çekme karavanın mı yoksa motokaravanın mı karşılayacak olduğunu bilmelisiniz.
  • Eğer çekme karavanı ya da motokaravanı satın almak istiyor iseniz ehliyetinizin hangi sınıfta olduğu büyük bir önem taşır. Eğer çekme karavanı satın almak istiyor iseniz ehliyetiniz B, C ya da D sınıf ehliyetlerden herhangi biri olmak zorundadır. Eğer motokaravan istiyor iseniz de ehliyetinizin B sınıf bir ehliyet olması yeterli olacaktır.
  • Karavanı satın almadan önce ağırlık konusuna da dikkat etmelisiniz. Eğer çekme karavanı alacak iseniz toplam ağırlık en fazla 750 kilogram kadar olmalıdır. 750 kilogramı aşar ise çekme karavanı kullanamazsınız. Eğer motokaravan satın alacak iseniz de toplam ağırlık en fazla 3500 kilogram kadar olmalıdır. Ağırlık eğer 3500 kilogramı geçer ise mevcut ehliyetiniz ile bu karavanı kullanmanız mümkün değildir çünkü 3500 kilogramın üzerindeki taşıtlar kamyon olarak geçer.
  • Saydığımız bu önemli noktalar bir karavanı satın alır iken dikkat edilmesi gereken başlıca şeylerdir. Bunlara dikkat etmez iseniz karavanınızı kullanmanızın önünde büyük engeller olabilir.

Yukarıda saydığımız önemli noktalara dikkat ederek, bu noktaları göz önünde bulundurarak bir karavanı satın aldığınızda herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

Eğer karavanınızı güvenli bir firmadan satın almak, satım alım sürecinde hiçbir sıkıntı, problem yaşamak istemiyor iseniz sitemizden satın alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sitemizde en iyi, en kaliteli karavanlar ve bu karavanların çeşitli türleri, modelleri bulunmaktadır.

Son olarak niçin bir karavana sahip olmanız gerektiğini, genel olarak insanların deneyimlerinden yola çıkarak sizlere anlatacağız. Böylece aklınızdaki soruların ortadan kalkmasında sizlere yardımcı olacağız.

“Niçin Karavana Sahip Olmalıyım?”

Karavana niçin sahip olmanız gerektiğini anlayabilmeniz için yaptığınız tatilleri, doğa gezilerini ya da kamp aktivitelerini düşünmenizi istiyoruz. Tatillerimizde genel olarak en büyük sıkıntımız barınma durumudur. Kalacağımız oteli iyi bir şekilde belirlemeli, bu konuda kesinlikle hata yapmamamız gereklidir. Kaliteli otellerin fiyatları oldukça yüksek olduğundan dolayı tatil süremizi buna göre ayarlar, çoğu zaman sadece en fazla bir haftalık bir tatil yapıp döneriz. Çünkü bütçemiz sadece buna elvermiştir.

Fakat bir karavana sahip olunduğu zaman tatil bizim için ‘gerçek anlamda’ bir tatil haline gelmiş olur. Çünkü nereye gidersek gidelim evimiz de bizimle birlikte gelmiş olur. Karavanın içerisinde duş, mutfak, oturma alanı, yatak ve benzeri temel alanlar bulunmaktadır. Dolayısıyla otellere verdiğimiz yüklü barınma ücretlerinin yerine karavanı tercih etmek elbette daha doğrudur. Eğer kendinize ve sevdiklerinize özgür, huzurlu ve konforlu bir tatil zamanı oluşturmak istiyor iseniz karavan sizin için gayet uygun bir tercih olacaktır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 22 Kasım 2024
İmsak 05:41
Güneş 07:09
Öğle 12:13
İkindi 14:44
Akşam 17:07
Yatsı 18:30