banner333

banner309

Cumhuriyetin Temel Taşı Kadınlardan 100. Yıla Yakışır Yürüyüş!

Gümüşhane’de neredeyse tamamı kadınlar ve çocuklardan oluşun kalabalık bir ekip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılını kutlamak için bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Güncel 29.10.2023, 17:24
Cumhuriyetin Temel Taşı Kadınlardan 100. Yıla Yakışır Yürüyüş!
banner400

Gümüşhane’de neredeyse tamamı kadınlar ve çocuklardan oluşun kalabalık bir ekip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılını kutlamak için bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Gümüşhane’de Cumhuriyetin 100. yılını coşku ile kutlamak için düzenlenen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Çoğunluğu Gümüşhaneli kadınlardan oluşan kalabalık bir ekip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet caddesini dolduran kadın ve çocuklar, Tarım İlMüdürlüğü önünde toplanarak, hep bir ağızdan söyledikleri 100. yıl marşları eşliğinde coşkulu bir yürüyüş düzenledi.

Düzenlenen etkinlik kapsamında yürüyen kadınlara aynı zamanda atlı sporcular ve motorlarda eşlik etti. Motorlarını Türk bayrakları ile süsleyerek yürüyüşe katılan kalabalık bir motosiklet ekibi tarafından yapılan şov, o sırada yoldan geçen vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile takip edilirken, Atatürk tişörtleri giyen küçük çocuklar ise yürüyüş öncesinde alanda bulunan atların üzerine binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Cumhuriyet Bir Onurdur, Bizlerin Geleceğidir”

Yürüyüşün düzenlenmesine öncülük eden Gümüşhane Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay, yürüyüş öncesinde Gümüşkoza’ ya yaptığı açıklamada, “Gümüşhaneli Cumhuriyet kadınları olarak, Cumhuriyetin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutlamak için buradayız. Her sene yapılması gerekirken, biz bu sene 100. yıl dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Halk olarak hep birlikte kitlenerek, birbirimize kenetlenerek bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet bir onurdur, demokrasidir, rejimdir ve bizlerin geleceğidir. Cumhuriyetimizden, Laik ve demokratik bir Türkiye devletinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizlere asla unutturamayacaklar” dedi.

Cumhuriyet Ancak Kadınlar Var Oldukça Mümkün Olacaktır”

Gümüşhaneli Cumhuriyet kadınları olarak bu yürüyüşü düzenlediklerinin altını çizen Ay, “Cumhuriyet demek kadın demektir. Cumhuriyet demek kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı demektir. Cumhuriyet ancak kadınlar var oldukça mümkün olacaktır. Cumhuriyet ile birlikte Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından biz kadınlara verilen hakların her zaman savunucusu olacağız. Kadınlar olarak, Atamızın izinde ilelebet Cumhuriyet demeye ve onun izinden yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Cumhuriyet bayramlarını salonlara sığdırdılar. Keşke insanları sokaklardan almasalardı. Dikte ile korkutulan insanlar gelmiyorlar. Gönlü isteyenler bugün burada bizimle birlikte yürüyorlar” diye konuştu.

Haber:Deniz Tutçu

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04