banner333

banner309

Vali Baruş, Kurum Ziyaretlerine Devam Ediyor!

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, il müdürlüklerine gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.

Gümüşhane 14.10.2024, 00:17
Vali Baruş, Kurum Ziyaretlerine Devam Ediyor!
banner400

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, il müdürlüklerine gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.  

Son Valiler Kararnamesiyle Gümüşhane’ye atanan ve kurumlardan brifing almaya başlayan Vali Aydın Baruş, İl Milli  Eğitim ve  Sağlık Müdürlükleri ve İl Özel İdaresi  Genel Sekreterliği'nin ardından İl Kültür ve Turizm ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nü  ziyaret etti.

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş ilk olarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında İl Müdürü Tarık Kocagöz'den bilgi aldı. Şehrin genel sanayileşme durumu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve küçük sanayi siteleri başta olmak üzere ihracat rakamları ve coğrafi işaretli ürünler hakkında da detaylı bilgi alan Vali Baruş, yapımı planlanan Şiran ve Kelkit ilçelerindeki OSB'lerin son durumu ve yatırım teşvikleriyle ilgili de geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

“Önceliklerimizden Birisi Turizm”

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Aydın Baruş, kurum çalışmaları hakkında İl Müdürü Nihal Sürmeli’den bilgiler aldı. İlk olarak kurum binasında ve kültür merkezi salonlarında incelemelerde bulunan Vali Baruş, şehrin turizm potansiyeli, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alarak “Önceliklerimizden birisi turizm” dedi.

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki incelemelerinin ardından Gümüşhane Müzesinde devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarının bulunduğu bölge ile birlikte, Satala Antik Kentinden çıkarılan eserlerin sergilendiği bölümlerde incelemelerde bulunarak eserler hakkında bilgi aldı.

Vali Baruş, Minik Elvin’e Poz Verdi

Vali Aydın Baruş, ziyaretlerinin devamında ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Ziyaret yaptığı sırada karşılaştığı 7 yaşındaki Elvin Zengin’in ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, minik Elvin’in fotoğraf çekme isteğini de geri çevirmedi.

Minik Elvin’in kurumun fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmek istemesi üzerine Vali Baruş ve beraberindeki heyet Elvin’e poz verdi. Vali Baruş, fotoğraf çekiminin ardından çekilen fotoğrafları birlikte incelediği Elvin’e başarı dileklerinde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04