banner333

banner309

Vali Baruş DSİ’nin Gümüşhane’deki çalışmaları hakkında bilgi aldı

Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kentte yapılan 17 gölet, 28 taşkın koruma ve diğer çalışmalarla ilgili DSİ 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi’den bilgi aldı. Vali Baruş, DSİ’nin kentte tarımsal sulama ve taşkın koruma açısından büyük öneme sahip çalışmalar yaptığını vurguladı.

Gümüşhane 24.10.2024, 21:56
Vali Baruş DSİ’nin Gümüşhane’deki çalışmaları hakkında bilgi aldı
banner400

Kurum ziyaretleri kapsamında DSİ 223.Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Baruş, DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, Bölge Müdür Yardımcısı Ümit Yayla ve 223. Şube Müdürü Baki Yalçın’dan, kentte yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. 

Gümüşhane’de DSİ tarafından bugüne kadar 28 baraj ve göletin tamamlandığını, 17 göletin çalışmasının devam ettiğini kayden Vali Baruş, bunların yanında 28 taşkın koruma işinin de sürdüğünü söyledi.

DSİ’nin kentte çok önemli yatırımları olduğunu kaydeden Vali Baruş, “Tarım sizin sulamaya yönelik çalışmalarınız sayesinde ileriye gidecek. Mevcut tarım arazilerimizi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun için de verim artışı gerekiyor. Sulama tesisleri o açıdan çok iyi olmuş. Ayrıca afetlerle karşılaşmamak için taşkın koruma ve diğer tesislerinizle ilgili çalışmalar çok değerli” dedi.

Gümüşhane kent merkezine içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı, isale hattı ve arıtma tesisi ve diğer çalışmalar hakkında da bilgiler alan Vali Baruş, “İlimizde çok değerli çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Her birinizi tebrik ediyoruz. Büyük işler ve Gümüşhane için çok büyük kazanımlar bunlar. İnşallah bu yatırımlar bitince çok önemli ihtiyaçlar giderilmiş olacak. DSİ bizim için çok önemli bir teşkilat. Hem sulama ihtiyaçları hem de afet riskinin önlenmesi konusunda çok önemli çalışmaları var. Her bir çalışmanız çok değerli. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Brifingin ardından çalışma ofislerini ziyaret ederek personelle sohbet eden Vali Baruş daha sonra kurum çalışanların öğle yemeğine katıldı.

DSİ teşkilatının her bir mensubuna çalışmaları için teşekkür eden Vali Baruş, “Emeklerinize sağlık. Gümüşhane için yaptıklarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarınızın kazasız belasız devam etmesini diliyorum. Gümüşhane insanı sizlerden aldığı katkıyla yaşamını bu topraklarda devam ettirir. Siz hem toprağı hem suyu en güzel bir şekilde işliyor ve işlenmesine katkı sağlıyorsunuz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:13
Güneş 06:37
Öğle 12:11
İkindi 15:07
Akşam 17:35
Yatsı 18:54