banner333

banner309

TEMA Gümüşhane Meşe Palamudu Ekme Etkinliği Düzenledi

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından Karşıyaka mahallesi mesire alanında Gümüşhane Üniversitesi Genç TEMA Klubü ,Şehit Murat Akçay Anaokulu 4-5 yaş grubu anasınıfı öğrencileri ile gerçekleştirilen programda, çocuklara doğa bilinci ve ormanların önemi anlatıldı.

Gümüşhane 19.10.2024, 19:34
TEMA Gümüşhane Meşe Palamudu Ekme Etkinliği Düzenledi
banner400

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği tarafındanKarşıyaka mahallesi mesire alanında Gümüşhane Üniversitesi Genç TEMA Klubü ,Şehit Murat Akçay Anaokulu 4-5 yaş grubu anasınıfı öğrencileriv ile gerçekleştirilen programda, çocuklara doğa bilinci ve ormanların önemi anlatıldı.

Etkinliğe Tema Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan , Tema Vakfı Gümüşhane Merkez ilçe Başkanı Demet Bayraktar ,Şehit Murat Akçay Anaokulu 4-5 yaş grubu öğrencileri,Öğretmenleri,Gümüşhane Üniversitesi Genç Tema Klübü üyeleri katıldı bu yapılan etkinlik ile minik eller toprakla buluşarak geleceğe umut olacak fidanların ilk adımını attı.

Tema Gümüşhane il temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Neva Doğan etkinlik öncesi yaptığı konuşmada ,""Ekim ayı, Türkiye'nin birçok bölgesinde farklı iklim koşullarına uygun olarak TEMA Vakfı tarafından düzenlenen meşe palamudu ekim etkinliklerine sahne oluyor. Bu etkinliklerde hem palamut toplama hem de ekim işlemleri gerçekleştiriliyor. Biz de okul olarak, çocuklarımızın güvenliğini göz önünde bulundurarak, palamut toplama alanına gitmek yerine kendimiz palamut topladık. Bugün, bu topladığımız palamutları toprakla buluşturarak küçük birer orman yaratacağız.
TEMA Vakfı'nın 'Ağaç yaş iken eğilir' prensibiyle hareket ederek, 'Minik TEMA' ve 'Yavru TEMA' gibi çocuklara yönelik projelerle çevre bilincini küçük yaşta aşılamayı hedefliyor. Bu etkinlik de bu amaçla düzenleniyor. Çocuklarımız, bir tohumun nasıl bir ağaca dönüştüğünü uygulamalı olarak öğrenecekler. Toprağa ekilen bir tohumun hangi şartlarda büyüdüğünü ve nihayetinde nasıl bir ağaç haline geldiğini gözlemleme fırsatı bulacaklar.
Bugün, Şehit Murat Akçay Anaokulu 4-5 yaş grubu öğrencileriyle birlikte bu anlamlı etkinliği gerçekleştireceğiz. Okul müdürümüz, öğretmenlerimiz, TEMA İlçe Başkanı Demet Bayratar Hanım ve ben Tema Vakfı Gümüşhane İl temsilcisi Neva Doğan, bu etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz."diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Ekim 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:30
Öğle 12:12
İkindi 15:13
Akşam 17:44
Yatsı 19:02