banner333

banner309

“İki Maden Firması Gümüşhane’ye Geliyor”

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Ekol TV'de yayınlanan 'Anadolu Haber Turu' programında Gümüşhane’nin işsizlik ve istihdam sorunlarıyla ilgili çözümleri açıkladı.

Gümüşhane 06.10.2024, 22:57
“İki Maden Firması Gümüşhane’ye Geliyor”
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Ekol TV'de yayınlanan 'Anadolu Haber Turu' programında Gümüşhane’nin işsizlik ve istihdam sorunlarıyla ilgili çözümleri açıkladı. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Gümüşhane de işsizlik başta olmak üzere istihdamın tahsis edileceğini belirtti.

“İki Tane Maden Firması Gümüşhane’ye Geliyor”

Başer, “İki Tane Maden Firması Gümüşhane’ye Geliyor kısa bir süre içerisinde üretime başlayacaklar ama altını çiziyorum, kural kanun ve çevre şartlarına uyarak bunlar yapılacak dolayısıyla hızlı bir şekilde onlarda faaliyetlere geçerse işsizliği bir nevi çözmüş olacağız. Tabi bizde belediyemizi büyüttükçe, tasarruf ettikçe ve belediyeyi daha sürdürülebilir hale getirdiğimiz müddetçe istihdamı sağlayacağız” dedi

“Şehir meydanları onların kimliğidir”

Şehir meydanları onların kimliğidir Başer, “Benim bir hayalim var bu şehre mutlaka yeni bir meydan daha getirecem. Şehirler meydanlarıyla belli oluyor, meydanlarıyla yaşar. O meydanlarda kadınlar çocuklar ve erkekler beraber olursa orası sürdürülebilir olur. Yoksa o meydan erkeklere terk edilirse erkekler kıraathanesine dönüşür. Şehirler için bu son derece önemli. Yani kadınlarımızı da evden çıkarıp iş hayatına ve sosyal hayata sokmak ve katmak zorundayız. Bir uçak düşünün tek kanat uçmaz ancak iki kanadıyla uçar. Bizler mutlaka Gümüşhane de her bireyi yaşamın her alanında sokmamız lazım bunun için de uygun koşulların oluşturulması lazım. Biz bunların farkındayız ve bu manada mücadele ediyoruz. Bizler bu konuda halkımızdan anlayış ve destek bekliyoruz” diye kaydetti.

“İller Bankası Şehrin Nüfusuna Göre Kaynak Aktarır”

Başer, Gümüşhanelilere çağrıda bulunarak “Lütfen Gümüşhane de yaşayan herkes ikametgahını Gümüşhane’ye alsın çünkü bizim ana gelirimiz olan İller Bankasındaki kaynağımız şehirdeki nüfusa göre hesaplanıp gönderiliyor. Yani bizim daha güzel hizmetleri yapabilmemiz için şehrin nüfus dinamizminden faydalanmamız gerekiyor. Elbette ki kaynağa ihtiyacımız var. Özellikle bu şehirde yaşayanlara çağrımdır. Şehrimizde yaşayan, şehrimizi seven, kendini Gümüşhane’li hisseden bütün hemşerilerim çağrımdır” diye aktardı.

Haber:Bayram Çarıklı

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Ekim 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:18
Öğle 12:15
İkindi 15:27
Akşam 18:02
Yatsı 19:20