banner333

banner309

Gümüşhane’de Kadın ve Çocuk Cinayetleri İçin Halk Yürüyüşü Düzenlendi

Gümüşhane'de kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla halk yürüyüşü düzenlendi.

Gümüşhane 12.10.2024, 20:00 12.10.2024, 20:06
Gümüşhane’de Kadın ve Çocuk Cinayetleri İçin Halk Yürüyüşü Düzenlendi
banner400

Her geçen gün artan şiddet olaylarına sessiz kalmamak için Gümüşhane’de düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Gümüşhane halkı, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı ses getirmek amacıyla bir araya gelen vatandaşlar Tarım il Müdürlüğü önünde toplandı. 14.30’da başlayan yürüyüş, Fatih Parkı’nda yapılan basın açıklaması ile son buldu.

"Kadına Değil, Şiddete Karşı El Kaldırın" sloganıyla düzenlenen yürüyüş ile ilgili yapılan basın açıklamasında, “Yürümekteki ve toplanmaktaki amacımız tabi ki şiddet ve şiddetin her türlüsüne karşı ses yükseltmektir. Bir nebzede olsa sesimizi duyurabilirsek ne mutlu bizlere, fakat burada bulunan duyarlı beyefendilerden de özür dileyerek biraz pozitif ayrımcılık yapmak istiyoruz. Çünkü ülkemizde yüzdesel orana vurulduğunda kadına ve çocuğa uygulanan şiddet daha fazla. Her iki günde bir en az üç kadın cinayete maruz kalıyor ve şüpheli bir şekilde hayatını kaybediyor” ifadelerine yer verildi.

Ceza sistemindeki hafifletici sebeplerin suça yol açtığı vurgulanan açıklamada, “Bu sayı sadece bir istatistik değil, adaletin suskun kaldığı ve her an yitip giden canların bir trajedisidir. Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gün, Norimer Gülfer Öter ve daha isimlerini sayamadığımız binlercesi. Bu isimler sadece nüfus kayıtlarından silinip giden, vefatları hoporlörlerden duyulan kişiler değil adalet arayışımızın sessiz çığlıklarıdır. Ceza sistemimizdeki hafifletici sebepler denetimler adeta suça davetiye çıkarıyor. Suç işleyenler her seferinde daha da cesaretleniyor. Ama artık yeter! Hz. Ali'nin dediği gibi bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun. Bu milletin vicdanı sessiz kalamaz ve kalmamalıdır. Çocuk istismarına bir kereden bir şey olmaz diyenleri biz unutmayacağız. Kadın herkes içinde kahkaha atmayacak, iffetli olacak diyenleri biz unutmayacağız. Kadın ve erkek eşit olmaz bu fıtrata aykırıdır diyenleri unutmayacağız. Unutmayın Türk kadını için evinin süsü diyenleri, kadın çalışmayı tercih ederek fuhuşa hazırlık yapmış oluyor diyenleri unutmayacağız. Ve tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur diyen zihniyetinin sonuna kadar karşısında duracağız” denildi.

Luis Argo'nun, " Ne zaman ki bir kadını dişi değil de kişi olarak görürsek işte o zaman uygar ve medeni bir toplum oluruz" szlerine yer verilen konuşma, “Çocukları, gençleri, kadınları ürkütülmüşse hayvanları ve doğası katledilmişse bir ülkenin, denizi mavi olmuş taşı toprağı altın olmuş her köşesi cennet olmuş ne yazar” ifadeleriyle son buldu.

Haber:Selda Fırat

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04