banner333

banner309

Gümüşhane’de Balık Tezgahlarına Yoğun İlgi; Fiyatlara Rağmen Balıklar Tükeniyor

Gümüşhane’de Balık çeşitlerinin yüksek fiyatlarına rağmen tezgahlarda yoğunluk oluştuğu görüldü.

Gümüşhane 17.09.2024, 18:15
Gümüşhane’de Balık Tezgahlarına Yoğun İlgi; Fiyatlara Rağmen Balıklar Tükeniyor
banner400

Bu yıl su ürünleri av sezonunun başlamasının ardından yaşanan bolluk nedeniyle tanesi 100 liradan satılan palamuda vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, şu an hamsinin az çıktığı belirtildi.

Gümüşhane'de balık çeşitleri tezgahlardaki yerini aldı. Balık tezgahlarının renklenmesiyle esnafın işleri de artışa geçti. Yaşanan bolluk nedeniyle tanesi ortalama 100 liradan satışa sunulan ve yaklaşık 800-1000 gram gelen palamuda vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Hamsinin ve çinekopun şu an az çıktığı ifade edildi.

Balıkçı esnafı Gökhan Saatçi, palamudun yanı sıra tekir, istavrit, çupra ve levrekte de bolluk olduğunu, özellikle palamut ve hamsinin, vatandaşlar arasında en çok tercih edildiğini vurguladı.

Saatçı, "Bu yıl hamsi miktarında bir gerileme var ama palamut bereketli çıktı. Satışlar gayet iyi gidiyor, müşterilerimiz memnun" diye konuştu.

Balıkları izole bir şekilde muhafaza ederek getiriyoruz Saatçi, “Balıklarımızı ithal ederken izole bir şekilde muhafaza ederek müşterilerimize sunuyoruz. Balık çeşitlerinin özellikle Rize ve Trabzon illerinden getiriyoruz. Bunlar özel izole ambalajlar içinde taşıyoruz” diye açıkladı.

İstanbul’dan Gümüşhane’ye gelen bir vatandaş, İstanbul’daki balık fiyatlarının Gümüşhane'ye kıyasla daha uygun olduğunu belirtti.

Vatandaş, “İstanbul’da fiyatlar daha makul. Gümüşhane’de balık fiyatlarının daha düşük olmasını beklerdim, ancak burada fiyatlar daha yüksek” diye kaydetti.

Hamsinin memleketinde hamsi fiyatı çok yüksek, Vatandaş, "Trabzon hamsi balığıyla meşhur ama bu fiyatlar hem Trabzon’da hem de Gümüşhane’de yüksek. İstanbul’dan geliyorum, Trabzon’daki balık fiyatları İstanbul’dan daha düşük olması gerekirken, İstanbul’dan bile pahalıya satılıyor. Bu gerçekten düşündürücü” diye ifade etti.

Haber:Bayram Çarıklı

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51