banner333

banner309

Gümüşhane'ye gelen fenomeni takip edip misafir etti

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, sosyal medya fenomeni “Yunus Seyyah”ın Gümüşhane’ye geldiğini fark edince bulup misafir etti.

Gümüşhane 07.10.2024, 17:34
Gümüşhane'ye gelen fenomeni takip edip misafir etti
banner400

Öğretmenlikten istifa ederek otostopla Türkiye'yi gezen Konyalı Yunus Okan, Gümüşhane’ye geldi.

Türkiye'nin 75 ilini otostop sayesinde gezen Yunus Seyyah’ın Gümüşhane'ye geleceğini öğrenen Demirağ, paylaştığı hikayelerden Gümüşhane'deki Balyemez Konağı'nın önünde olduğunu görünce Gümüşhaneli misafirperverliği gereği aracıyla giderek karşıladı.

Hemen aracına alıp birlikte yemek yedikleri Yunus Seyyah’ı daha sonra kendi aracıyla Karaca Mağarasına, Torul Kalesi Cam Seyir Terasına ve Süleymaniye Mahallesine götürüp gezdiren Demirağ, dönüşte geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Gümüşhane Müzesi'ne teslim edilen ve Satala Antik Kentinden çıkan bin 500 yıllık zırhı gezdirdi. 

Kentin turizm ve kültürel değerleriyle ilgili Yunus Seyyah’a bilgile aktaran Demirağ, “Santa'yı, Satala’yı anlattım, müzeyi gezdirdim çok beğendi. Süleymaniye'yi gezdirdim. Süleymaniye'deki uygulama otelinde misafir ettik. Burada çok güzel hatıralar biriktirmesini sağladık. Buradan gittiği şehirlerde Gümüşhane'mizi anlatacak. Güzel hatıraları hatırlayacaktır inşallah” dedi.

Demirağ, kentin tanıtımının yapıldığı festival haftasında kendilerinin de Gümüşhane’nin tanıtımı için bir çalışma yaptığını söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Ekim 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:18
Öğle 12:15
İkindi 15:27
Akşam 18:02
Yatsı 19:20