banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinden Önemli Başarı;4 Bilim İnsanı, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, bu yıl da dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.

Gümüşhane 20.09.2024, 16:41
Gümüşhane Üniversitesinden Önemli Başarı;4 Bilim İnsanı, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Girdi
banner400

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, bu yıl da dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Sıralama, bilim insanlarının akademik kariyerleri boyunca yaptıkları nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı dergilerin etkisi, patent sayıları, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve yapılan atıf sayısı gibi çeşitli uluslararası ölçütler kullanılarak oluşturulduğu bildirildi.

Gümüşhane Üniversitesi rektörlüğü açıklamasına göre Liste, iki ana kategorisinde “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” başlıkları kategorilerinde, bilim insanlarının akademik başarılarını ve etki alanlarını daha iyi yansıtmayı amaçlamaktadır. Dünyada 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalı arasından %2’lik dilime giren bilim insanları, bu prestijli listede yer aldığını açıklandı.

4 akademisyenin bu önemli listede

Prof. Dr. Rıdvan Şahin, Doç. Dr. Onur Araz, Doç. Dr. Fevzi Topal ve Doç. Dr. Meryem Topal, “Yıllık Etki Sıralaması”nda öne çıkan isimler olarak kaydedildi. Bu başarı, hem üniversitenin bilimsel yetkinliğini hem de akademik araştırmalara olan katkısına olan verimliliği artırdığı belirtildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerimiz, üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir gurur kaynağıdır. Bu tür uluslararası listelerde yer almamız, üniversitemizin bilimsel katkılarının ve dünya genelindeki etkisinin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Öğretim üyelerimizin gerçekleştirdikleri çalışmalar, akademik alanda önemli bir etki yaratmakta ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaktadır. Bu başarıyı, üniversitemizin bilimsel vizyonunu ve misyonunu destekleyen bir adım olarak değerlendiriyoruz. Akademisyenlerimizi şahsım ve üniversitem adına tebrik ediyor ve tüm akademisyenlerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50