banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine kayıtsız kalmayarak, toplumsal duyarlılığı artırmak için yürüyüş düzenledi

Gümüşhane 10.10.2024, 21:16 10.10.2024, 22:35
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti
banner400

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri,  son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine kayıtsız kalmayarak, toplumsal duyarlılığı artırmak için yürüyüş düzenledi.

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte yüzlerce öğrenci "Kadın ve Çocuk" cinayetlerine dikkat çekti.

Eylem, Gümüşhane’nin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi’nde, "Kadın Kadının Yurdudur, Kadın Cinayetleri Politiktir, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Kadının Direnişi Kadına Mirastır " yazılı pankartlar eşliğinde gerçekleştirildi. Çevredeki vatandaşlarında destek verdiği yürüyüş Fatih Parkındaki basın açıklaması ile son buldu.

Yürüyüşün ardından öğrenci grubu adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;  “Bizler sadece kadınlar olarak değil, suçsuz yere yaşama hakkı elinden alınan tüm canlar için, şiddete maruz kalmasına rağmen konuşmasına engel olunan sesler için, gece vakti işlerinden okullarından dönen çocuklarını bekleyen anne babaların akıllarından "acaba" düşüncesini silmek için, intikam değil eşitlik için hakkımız olanı savunmak; sebepsiz yere katledilen ve bu sebepten aramızda olamayan ikbal için Ayşenur için, 8 yaşındaki Narin, 2 yaşındaki sıla bebek için Pelin Karaca için daha nice hayalleri hayatları ellerinden alınmış kardeşlerimiz ablalarımız ve onların gözü yaşlı aileleri için, sıradaki biz olmayalım diye buradayız. Çünkü bizler; "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün; Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatlarıyız. Köpekleri topladıkları sokaklardan kesik kadın başı topluyoruz. Cezasızlık sona ersin, caniler sokakta serbestçe gezmesin istiyoruz. Sokaklar Artık Güvenli değil!!! Ve bizler istiyoruz ki; ailelerinden koparılan her bir canın, suçlu olduğu halde serbest bırakılan; cezasını çekmeyen her caninin, korkutulan, baskı altında kalan, hayatını yaşamasına izin verilmeyen, hayalleri elinden alınan, bir başkasına muhtaç bırakılan herkes için "Adalet" istiyoruz. İstiyoruz ki bu acıların sonu gelsin, istiyoruz ki "Ölüm Haberi" duymaya alışılmasın. Bu olanlar artık normalleştirilmesin. Bizden alınanları geri getiremeyiz, ama aramızdan daha fazla masum canın alınmasına engel olabiliriz. 6284 sayılı kanunu koru ve uygula.”

Haber:Seda Nur Yayla

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04