banner333

banner309

Gümüşhane Şehir Geçişi İhale Edildi; Çalışmalar 1 Yıl Sürecek

Gümüşhane şehir merkezi geçişi projesinde ihale süreci tamamlandı. Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, proje başlangıcı için tarih verdi.

Gümüşhane 09.09.2024, 10:41
Gümüşhane Şehir Geçişi İhale Edildi; Çalışmalar 1 Yıl Sürecek
banner400

Gümüşhane şehir merkezi geçişi projesinde ihale süreci tamamlandı. Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, proje başlangıcı için tarih verdi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kıbrıs’ta katıldığı bir etkinlikte Gümüşhane şehir merkezi geçişi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşen Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, görüşme sonrası başlatılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz hafta içerisinde yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Başer, çalışmaların yer teslimi yapılması ile önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. 

Belediye Başkanı Başer’in, ‘Gümüşhane’nin 50 yılını kurtaracak proje’ olarak tanımladığı Gümüşhane şehir geçişi projesinde ihale süreci tamamlandı. Akıllı kavşak, sinyalizasyon ve viyadük gibi çalışmaların yanı sıra yeniden asfaltlama, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri ile şehir merkezinde ki trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi hedefleniyor.

“Çalışmalar Başlıyor”

İhale süreci ve proje hakkında Gümüşkoza’ya konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği yoğun görüşmeler neticesinde şehir geçişi projesinin ihalesine akıllı kavşak, sinyalizasyon ve viyadük eklemeleri de yaptırdıklarını belirtti. İhale kapsamında Hacıemin Mahallesinden Akçakale’ye kadar uzanan yaklaşık 10 kilometrelik şehir geçişi yolunda, yer tesliminin ardından başlayacak olan çalışmaların yaklaşık bir sene içerisinde tamamlanması bekleniyor.

“Bu Yol Gümüşhane’nin Aort Damarı”

Şehir geçişi güzergâhının Gümüşhane’nin ana arteri olduğunu söyleyen Başkan Başer, “Aort damarımız gibi bir şey bu yol. Karayolları ağında olmasına rağmen şehir içi bir yol gibi düşünebiliriz. Bizim şehrin güneyi, doğu-batı aksını sağlayan en önemli yol. Bu yol daha önce planlanmış ve biz göreve geldikten bir hafta sonra da ihaleye çıkıyordu. Biz duyar duymaz o gün olaya müdahil olduk. Ben burudan Karayolları Bölge müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Talep ve isteklerimize çok hızlı bir şekilde cevap verdi. Bizim istediğimiz akıllı kavşak, sinyalizasyon, viyadük ve hatta battı çıktı gibi projelerinde, hazır bu yol yapılıyorken, ihale kapsamına sokulmasını karayollarından talep ettik. Onlarda proje müdürü başta olmak üzere gerekli teknik ekibi gönderdiler ve bu anlamda çeşitli planlamalar yaptılar. Nereye ne yapılacağı noktasında onlar bizden daha tecrübeliler ve bizim isteklerimizi büyük ölçüde karşılayarak ihalenin içerisine soktular” dedi.

“Proje Bizim İstediğimiz Şekilde Düzenlendi”

İhalenin iki maddesinin tasarruf tedbirlerine takıldığı için Kamu İhale Kurumunun ihaleyi iptal ettiğini hatırlatan Başer, “Bizler daha sonra şehrin bütün dinamikleri olarak devreye girdik. Bu vesile ile vekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Bende Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile Kıbrıs’ta görüşmüştüm, bu konuyu da kendisine aktardım. Kendisi Gümüşhane’yi ve Gümüşhane’nin yollarını isim isim biliyor. Bu beni çok şaşırtmıştı. Gümüşhane’de bizim bilmediğimiz yolları sayın bakanımız biliyor. Çünkü burada bölge müdürlüğü yapmış. Bütün yolları aklında tutuyor ve hali hazırda devam eden yollarında yapım oranlarını dahi biliyor. Bu da gerçekten çok kıymetli ve değerli… Sağ olsun bakan bey o gün inisiyatif aldı. Proje bizim istediğimiz şekilde düzenlenerek yeniden ihaleye girdi. Karayolları Bölge Müdürlüğü,  genel müdürlüğe projeyi tekrar bizim istediğimiz şekilde yaparak olumlu bir şekilde yukarıya iletti. 28 Ağustos tarihinde de yeni bir ihale yapıldı ve bir firma bu ihaleyi aldı. İnşallah kamu kurum ihale birimi de işi onayladıktan ve yer teslimi de yapıldıktan sonra yolumuzun bildiğimiz bütün sorunları ortadan kaldırılacak. Artık yollarımızda sular birikmeyecek, trafik aksamayacak” diye konuştu.

“İsteğimiz, Şehrin 50 Yılını Kurtarmak”

Açıklamalarının devamında proje detaylarını paylaşan Başer, “Hastane dönüşüne bir viyadük düşünülüyor ama teknik elemanlar battı çıktının dere nedeniyle bizim yollarda uygun olmadığını ortaya koydu. Dolayasıyla akıllı kavşak, sinyalizasyon ve viyadük ile birlikte bizim istediğimiz şehrin geçiş yoluna bağlanan noktalarına müdahale edilip şehrin 50 yılını kurtarmak. Bu yo önemli bir yol, Hacıemin Mahallesinden başlayıp Üniversitenin çıkışına Akçakale’ye kadar devam edecek yaklaşık 10 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Gerçekten şehrimize bir nefes aldıracak. Herhangi bir aksi durum olmazsa yer tespitinin ardından bu sene içerisinde çalışmalar başlayacak ve tahmini olarak 1 sene içerisinde yapımı tamamlanacak” ifadelerine yer verdi.

“Cumhur İttifakının Etkisini En İyi Kullanacak Belediye Başkanı Benim”

Son olarak projenin yeniden ihale edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Başer, “Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Karayolları Genel Müdürümüz, Karayolları Bölge Müdürümüz ve Gümüşhane Şefliğimiz olmak üzere milletvekillerimize, siyasi partilerimize ve emek koyan herkese şahsım ve şehrim adına çok teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetler buraya kolay gelmiyor. Seçim mahallinde cumhur ittifakının etkisini en iyi kullanacak belediye başkanı benim demiştim. Bizlerde durmak bilmiyoruz, her yere ve herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Biz Gümüşhane’de cumhur ittifakı olarak bir ve beraberiz” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50