banner333

banner309

Gümüşhane İl Özel İdaresinin Mevcut Durumu Masaya Yatırıldı

Son Valiler Kararnamesiyle Gümüşhane’ye atanan ve kurumlardan brifing almaya başlayan Vali Aydın Baruş, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni ziyaret etti.

Gümüşhane 11.10.2024, 06:55
Gümüşhane İl Özel İdaresinin Mevcut Durumu Masaya Yatırıldı
banner400

Son Valiler Kararnamesiyle Gümüşhane’ye atanan ve kurumlardan brifing almaya başlayan Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüklerinin ardından bugün de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni ziyaret etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan kurum çalışmaları hakkında Vali Aydın Baruş’a detaylı bilgiler aktarırken kurumun mali durumu, personel durumu, ulaşım, içme suyu, altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ilgili detaylı sunum yaptı. Genel Sekreter Akdoğan, İl Özel İdaresinin 12 Şube Müdürlüğü, 5 ilçe ve 2 Merkez ilçe olmak üzere toplamda 7 şantiyede faaliyetini sürdürdüğünü aktardı.

Vali Baruş’a personel sayısı ile ilgili de bilgi veren Akdoğan; memur, işçi, şirket ve sözleşmeli personel dahil olmak üzere 341 kişinin İl Özel İdaresi çatısı altında çalıştığını, merkezle birlikte 6 ilçe 315 köy ve bağlıları olmak üzere toplam 700 ünitede yol, su, kanalizasyon, imar, ruhsat, tarımsal altyapı hizmetleri yürütüldüğünü kaydetti.

Köy yollarının genel durumu hakkında da brifing veren Akdoğan, asfalt, beton, beton parke şeklindeki üst yapı yapılma oranının kilometre bazında yüzde 95, bu oranın köy ve mahalle yolları bazında ise yüzde 76 oranında olduğunu anlattı.

Detaylı sunumun ardından kurum çalışanlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Baruş daha sonra kurumun makine parkında incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04