banner333

banner309

Gümüşhane İl Müftülüğü; Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı Düzenledi

Gümüşhane İl Müftülüğü, 2024 yılı Muhammed Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ temalı konferans gerçekleştirdi.

Gümüşhane 24.09.2024, 19:21
Gümüşhane İl Müftülüğü; Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı Düzenledi
banner400

Gümüşhane İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde hazırlanan programa Vali Yardımcı Muhammed Deniz Kılınç, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Müftüsü Hüseyin Gün, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş ve vatandaşlar katıldı.

Kemaliye Camii imam hatibi Rafet Karadaş kuran tilaveti icrasıyla başlayan program sine vizyon gösterisi eşliğinde kuran'dan kesitlerle devam edildi. Etkinlikte İl Müftüsü Kurandan insanlar için gönderilen ayetlerle ilgili kısa konuşmalar gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Hüseyin Gün, “Allah’ın insanları muhatap kabul ederek eşrefi mahlukat olarak yaratarak en güzel şekilde yaratmıştır” diye aktardı.

Gün, “Günümüz dünyasında Filistin meselesi insanlığın dramıdır. Bu konu çerçevesinde Peygamber efendimizin şahsiyet inşasında olaylara nasıl yaklaştığı bizim için önemlidir” diye konuştu.

Konferansın Temasını sunan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş, Peygamberin Şahsiyet inşasında iman, amel, güzel ahlak, aile ve çevre konularını ele aldı.

Günümüz zafiyetlerinden olan eğitimin milletler üzerindeki etkisine değinen Altuntaş, eğitimin ilgi ve alaka isteyen bir konu olduğunu dile getirdi.

Altuntaş, “Müreffeh milletler eğitimle hep ileri giderek medeniyet noktasına ulaşmışlardır. Müreffeh milletler seviyesine çıkmak istiyorsak ahlak ve maneviyatla eğitim almak gerekiyor” diye ifade etti.

Program sonunda Vali Yardımcı Muhammed Deniz Kılınç Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş kurban ve zekat alanında gayretli olan hocalara belge takdim ettiler.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:09
Öğle 12:18
İkindi 15:38
Akşam 18:17
Yatsı 19:35