banner333

banner309

Gümüşhane'de Dere Islah Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Gümüşhane 16.08.2024, 12:59
Gümüşhane'de Dere Islah Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
banner400

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, son dönemde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle taşkın riskinin arttığı bölgelerde yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt illerinde gerçekleştirilen makineli çalışmalar sayesinde dereler daha güvenli hale getiriliyor.

Gümüşhane de bu çalışmaların kapsamında yer alıyor. DSİ, ildeki derelerde gerçekleştirdiği ıslah çalışmalarıyla hem taşkın riskini azaltmayı hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Son yaşanan aşırı yağışlara rağmen bölgede herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması, DSİ'nin yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, değişen iklim koşulları nedeniyle anlık ve şiddeti artan yağışların sel ve taşkın riskini beraberinde getirdiğini belirtti. Bu nedenle DSİ olarak, özellikle riskli derelerde sürekli olarak takip ve müdahalede bulunduklarını ifade etti.

AFAD ile yapılan iş birliği sayesinde bölgeye tahsis edilen yeni iş makineleriyle birlikte, DSİ ekipleri dere ıslah çalışmalarını daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütüyor. Bu sayede, yağışların bir afete dönüşmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50