banner333

banner309

GÜ Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı Toplantısına Katıldı

Trabzon'da gerçekleşen Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'na Gümüşhane Üniversitesi de katıldı.

Gümüşhane 18.09.2024, 07:45 18.09.2024, 08:33
GÜ Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı Toplantısına Katıldı
banner400

Trabzon'da gerçekleşen Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı'na Gümüşhane Üniversitesi de katıldı. Üniversitemizi temsil eden Prof. Dr. Halil Yolcu, toplantıda kırsal ekonominin kalkındırılması için faaliyetler arasındaki bağlantılar ve LEADER yaklaşımı gibi önemli konularda görüşlerini paylaştı.

Toplantıda AB Ortak Tarım Politikası, Türkiye Ortak Tarım Politikası ve İşleyişi gibi konuların yanı sıra, kırsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmeyi hedefleyen LEADER yaklaşımı da detaylı bir şekilde ele alındı. Gümüşhane Vali Yardımcısı Bahar Kaya, Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay da toplantıya katılarak, bölgenin tarımsal sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini belirttiler.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, toplantının önemine vurgu yaparak, üniversitenin tarım ve kırsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalara değindi. Zeybek, bu tür etkinliklerin tarım politikalarının şekillenmesine katkı sağladığını ve kırsal kalkınma stratejileri üzerine bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Gümüşhane Üniversitesi, tarım ve kırsal kalkınma alanında katma değeri yüksek politikaları destekleyerek, bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Üniversitenin bu alandaki çalışmaları, Türkiye'nin tarım sektörünün geleceği için umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50