banner333

banner309

Dr. Necip Yenici'den Lösemi Hastalarına Destek Çağrısı

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yenici, lösemi ve diğer kan hastalıklarıyla mücadele eden hastaların uygun donör bulma konusundaki zorluklarına dikkat çekti

Gümüşhane 23.09.2024, 08:06 23.09.2024, 08:11
Dr. Necip Yenici'den Lösemi Hastalarına Destek Çağrısı
banner400

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yenici, lösemi ve diğer kan hastalıklarıyla mücadele eden hastaların uygun donör bulma konusundaki zorluklarına dikkat çekti. Yemenici, kemik iliği bağışının bu hastaların tedavisinde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Lösemi hastalarının uygun donör bulmasının, tedavi sürecinin en önemli aşaması olduğunu hatırlatan Yemenici, "Kemik iliği bağışı, bir insanın yeniden sağlığına kavuşmasına ve hayata tutunmasına katkı sağlayabilir. Bu eylem, toplumsal dayanışmanın en anlamlı örneklerinden biridir" dedi.

Türkiye’de binlerce hastanın uygun donör beklediğini anlatan Dr. Yenici, kemik iliği bağış sürecinin kolay ve güvenli olduğunu belirtti. Bağışçıların, basit bir kan verme işlemi kadar rahat bir şekilde bağışçı olabileceklerini ifade eden Yemenici, bu süreçte gönüllü bağışçı olmanın hayat kurtarıcı bir rol oynadığını dile getirdi.

Dr. Yenici, ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın kemik iliği bağışı farkındalık kampanyalarına da değinerek, bu tür çalışmalara katılımın artırılmasının hastalar için büyük önem taşıyor. Toplumun her bireyini gönüllü kemik iliği bağışçısı olmaya davet eden Yenici, "Bir bağış, bir hayat kurtarabilir" diyerek kemik iliği bağışının önemini bir kez daha hatırlattı.

Haber:Bayram Çarıklı

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:09
Öğle 12:18
İkindi 15:38
Akşam 18:17
Yatsı 19:35