banner333

banner309

Demir: Gümüşhane’de İş Yapmak, Deveye Hendek Atlatmaktan Zor

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Gümüşhane’de hizmet konusunda eleştirilerde bulundu.

Gümüşhane 27.09.2024, 22:19
Demir: Gümüşhane’de İş Yapmak, Deveye Hendek Atlatmaktan Zor
banner400

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Gümüşhane’de hizmet etmek için bireysel çabalarla bir yere gelindiğini ve vatandaşın yalnız bırakıldığını vurguladı.

Demir, “Bizim memlekette iş yapmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur. İş yapan insanın önüne aklınıza gelemeyecek engeller çıkarırlar. Bu anlayışımız fıkralara dahi yansımıştır” dedi.

Örnek olarak ilginç bir benzetmede bulunan Demir, “Misal ya cehennem kuyusuna her milletten adam atılmış bütün kuyuların başında zebaniler varken bizim olduğumuz kuyuda bekleyen yokmuş. Diğer milletler hayret etmiş ve zebanilere sormuşlar neden Türklerin başında görevli yok diye. Cevap gelmiş onlar birbirinin ayağını kaydırdığından zaten kuyudan kimse çıkamaz beklemeye gerek yok. Biraz ağır bir ifade ama maalesef durumuzu bu fıkradan daha iyi özetleyebilecek bir ifade bulunmamaktadır” diye konuştu.

Kocadal Köyünü Örnek Verdi
En son bunun örneğini Torul Kocadal Köyünde yaşandığını kaydeden Demir, “  Kocadal köyünde yıllar önce köylüler tarafından bir kooperatif kurulmuş ve orman ürünlerini işlemeye başlamışlar. Sonrasında yönetim sorunları sebebi ile bu kooperatif işletmesi çalışamaz hale gelmiş ve kapısına kilit vurulmuştur. Yıllar boyunca bu işletme atıl bir şekilde çürümeye terk edilmiştir. Tıpkı Güdesan Fabrikası örneğinde olduğu gibi lakin aynı köyden genç dinamik ve cesur bir müteşebbis borca harç içinde bu binaya yatırım yapmış ve yeniden bu binada üretime başlamıştır. Ve gerçek manada göz doldurucu işler ortaya koymuştur. Hem kendisi için bir iş kaynağı- hem köylü için bir geçim kaynağı olmuş hem de şehir ekonomisine katkı sağlamaya başlamıştır. Zira bu genç girişimci kahve köşelerinde çürümek yerine risk almış ve batak durumda ki binaya yeniden soluk olmuş ve şehir ekonomisine büyük katkılar sağlamaya başlamıştır. Lakin bu kardeşimizin gayreti hevesi çabası baltalanmıştır. Bu işletmenin faaliyeti için muhtarlığın girişimi ile Gümüşhane İl Özel İdaresi, İlçe Özel İdaresi desteği ile ve yine Kaymakamlığın desteği ile hazine arazisinden çıkan kaynak suyu şebekeye alınmış ve işletmeye bağlanmıştır” dedi.

"Genç müteşebbislerimizi destekleyelim, onlara köstek olmayalım"
Fabrika 4 yıldan bu zamana kadar sorunsuz bir şekilde bu suyu kullanmakta iken geçtiğimiz hafta köyden birileri tarafından suyun kesildiğini dile getiren Demir, “ Bir işletmede bilhassa da orman ürünleri üreten fabrika da su olmadan faaliyetine devam etmesi mümkün değildir. Yani denilmek istenmekte ki senin neyine fabrika çalıştırıyorsun. Adam çalıştırıyorsun sen de akranların gibi git bir asgari işte çalış ya da kahve köşelerinde çürü. Allah aşkına böyle bir yerde yatırımcı barınabilir mi? Bu kafada olanların yerinde üretim- istihdam olabilir mi. ? Bizim neyin kafasını yaşıyoruz. Sen gel atıl bir binayı çekip çevir ekonomiye kazandır. İstihdam sağla. Şehir ekonomisinin canlanmasına katkıda bulun sonra da ödül olarak biri çıksın suyunu kessin. Allah aşkına böyle bir şey olamaz. Gelin bu şehrin müteşebbis gençlerinin elinde tutalım köstek olmayalım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:09
Öğle 12:18
İkindi 15:38
Akşam 18:17
Yatsı 19:35