banner333

banner309

Cinayetlere Dur Demek İçin Yürüyecekler

Gümüşhane’de Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Gümüşhane Şubesi ve Gümüşhane Kültür, Sanat, Turizm Dayanışma ve Kadın Girişimciler Derneği’nin katılımıyla kadın ve çocuk cinayetlerine karşın yürüyüş düzenlenecek.

Gümüşhane 11.10.2024, 16:20
Cinayetlere Dur Demek İçin Yürüyecekler
banner400


13 Ekim 2024 Pazar günü “ Gümüşhane’de vicdanları sarsan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı bir araya geliyoruz” sloganıyla gerçekleşecek program saat 12.00’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başlayarak Fatih Parkına kadar devam edecek ve burada basın açıklaması yapılacak.

Her geçen gün artan şiddet olaylarına sessiz kalmamak için “Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Dur De” yürüyüşü ile sesini duyurmak isteyen tüm vatandaşlar yürüyüşe davet edildi.

STK’lar yaptıkları açıklamada “Bu yürüyüş, sadece bir adım değil; umudu, sevgiyi ve güvenliği geri getirme mücadelesidir. Kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunmak, onları korkusuz bir geleceğe taşımak için hepimizin bir arada durması gereken bir zaman. Kadın ve çocuk cinayetleri sadece bireylerin değil, hepimizin kanayan yarasıdır. Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Gümüşhane Şubesi ve Gümüşhane Kültür, Sanat, Turizm Dayanışma ve Kadın Girişimciler Derneği’nin güç birliği ile düzenlenen bu anlamlı yürüyüş, toplumsal dayanışmanın en önemli örneklerinden biri olacak. Bu önemli derneklerin el ele vermesi, şiddetin karşısında duruşumuzu daha da güçlendirecek” ifadeleri kullanıldı.

Kadın ve çocukların güvenli bir geleceğe sahip olması için taleplerimizi dile getirileceği yürüyüşe “Katılmak Bir Tercih Değil, Bir Sorumluluk” diyerek herkesi davet eden STK’ların açıklamasında “Bu yürüyüş, sadece kadınlar ya da çocuklar için değil, insanlık onuru için atılacak bir adım. Gümüşhane halkını, hepimizin ortak sorunu olan şiddete karşı birlikte durmaya davet ediyoruz. Sessiz kalmak çözüm değil, sesimizi yükseltmek ise geleceğimizi güvence altına almak demek. Gelin, hep birlikte yürüyelim ve bu karanlık döngüyü durduralım” denildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04