banner333

banner309

Büro Memur-Sen’de Eyüp Akçay güven tazeledi

Büro Memur-Sen Gümüşhane Şubesinin 2.olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Eyüp Akçay, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Gümüşhane 16.03.2025, 09:34
Büro Memur-Sen’de Eyüp Akçay güven tazeledi
banner400

 Memur-Sen İl Binasında gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan teşekkülü ve protokol konuşmalarının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Dilek ve temenniler kısmının ardından seçimlere geçildi.

Zorunlu organlar ve üst kurul delege seçimleri sonucunda başkanlığa Eyüp Akçay seçilirken, yönetiminde başkan vekili olarak Murat Kömürcü, teşkilatlanma başkanı olarak Murat Keleş, mali işler başkanı olarak Samet Ulutaş, basın ve iletişim başkanı Tarık Hayal, mevzuat ve toplu sözleşme başkanı Hüseyin Yılmaz ve eğitim ve sosyal işler başkanlığına Yıldıray Mutaf seçildi.

Kongrede konuşan Gümüşhane Büro Memur-Sen Başkanı Eyüp Akçay, Büro Memur-Sen’in kamu görevlileri sendikacılığına yeni bir ses, yeni bir nefes getirmek için yola çıktığını belirterek, “Konfederasyonumuz ve sendikamızın kurulmasından bugünlere gelmesine kadar emeği olan, mücadele eden, ter akıtan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ahirete irtihal eden büyüklerimize, yol ve dava arkadaşlarımıza Rabbimizden rahmet diliyorum. Sizlerin teveccühü ile bu göreve getirildik. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Bayrağımızı daha yukarılara taşımak, ailemizi büyütmek, değerler sendikacılığına bir katkı sunmak için çıktığımız bu yolculukta tekrar sizlerin huzurunuzdayız” dedi.

Görev süresi boyunca birlik ve beraberlik içinde, teşkilatla iç içe, omuz omuza olduklarını kaydeden Akçay, “Her zaman üyelerimizin ve kamu görevlilerinin yanında olduk. Yerelde çözebildiğimiz sorunları çözdük, geneli ilgilendiren konuları genel merkezimize ilettik. Bu süreçte şubelerle sürekli iletişim içinde olan, şubelerimizi dinleyen, sorunlarını ilgili makamlara taşıyan ve çözüm için mücadele eden başta genel başkanımız Yusuf Yazgan olmak üzere bütün genel merkez yönetim kurulumuza sizlerin huzurlarında da teşekkür ediyorum.  Geçmişte nasılsak bugün de aynı şekilde sendikacılık yapıyoruz. Dün hayır dediğimize bugün evet diyenlerden olmadık, olmayacağız da. Her zaman hakkın ve hakikatin peşinde olduk, olmaya
da devam edeceğiz. 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin yanlışlığına çıktığı tarihte itiraz ederek, iptal edilmesi için yürüme eylemi gerçekleştirdik. Bugün de tasarruf tedbirleri genelgesiyle, elimizden alınmak istenen kazanımlarımızı korumak için yürüme eylemi gerçekleştirdik. Tasarrufun kazanımdan değil, israftan yapılması gerektiğini haykırdık. Servis hakkımızı geri kazandık, toplu sözleşme ikramiyesi yeniden ödenmeye başladı. 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere, bütün taleplerimizin takipçisi olmaya da devam edeceğiz.  Zamana ve insanlara göre şekil alan bir sendikal anlayışımız olmadı. Her zaman kamu görevlilerinden yana olduk. Sorunları çözmeye, talepleri kazanıma dönüştürmeye çalıştık. Biz, sendikacı olduk, sendikacılık yaptık. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz. Sorunlardan beslenmek yerine, sorunları çözmeye odaklanacağız. Biz, bayrağımızı her daim daha ileri götürmenin derdindeyiz. Biliyoruz ki, bu bayrak ne kadar yüksekte olursa hakkın ve hakikatin sesi o kadar gür ve yüksek çıkacak. Gür ve yüksek bir sesle; tekrar hoş geldiniz diyor, şölen havasında geçecek seçimlerimizin öncelikle şubemiz, üyelerimiz ve kamu görevlilerimiz olmak üzere herkes için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
3
hafif yağmur
Namaz Vakti 17 Mart 2025
İmsak 06:06
Güneş 07:37
Öğle 12:28
İkindi 14:48
Akşam 17:09
Yatsı 18:35