banner333

banner309

Aslan: Yenidoğan Çetesinin Üzerine Kararlılıkla Gidilmeli

Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan, Türkiye’yi derinden sarsan Yenidoğan Çetesine dair yürütülen soruşturmanın üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane 19.10.2024, 20:48
Aslan: Yenidoğan Çetesinin Üzerine Kararlılıkla Gidilmeli
banner400

Başkan Aslan, İstanbul ve Tekirdağ’da yenidoğan bebeklerin sağlık hizmetleriyle ilgili yapılan dehşet verici işlemler ve bu işlemler üzerinden gerçekleştirilen yolsuzluk iddialarının kamuoyunda derin bir üzüntü ve öfke oluşturduğunu kaydetti. 

Özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bebeklerin tedavi süreçlerinin kasıtlı olarak uzatıldığı, bu süreçte sağlık personelleri ve bazı kamu görevlilerinin de bu yolsuzluk zincirine dahil olduğu iddialarının toplum vicdanını derinden yaraladığını ifade eden Aslan, bebeklerin yaşam mücadelelerinin haksız kazanç elde etme aracı haline getirilmesinin insanlık onuruna aykırı olduğunu söyledi.

Bu skandalda bir Cumhuriyet Savcısının makamında tehdit edildiği ve yargı makamlarına baskı yapılmaya çalışıldığına dair ortaya çıkan görüntülerin hukuk devleti ilkesine tamamen aykırı olduğunu ve kabul edilemez bir durumu ortaya koyduğunun dile getiren Aslan, “Kamuoyunda Yenidoğan Çetesi olarak bilinen bu yapının daha önce de benzer başka faaliyetlerde bulunmuş olma ihtimali ciddi şekilde araştırılmalıdır. İnsan yaşamını ve özellikle de savunmasız bebeklerin yaşamını hiçe sayarak maddi kazanç elde etmeye çalışan bu yapının üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yargı makamlarının bağımsızlığına ve dokunulmazlığına yönelik her türlü tehdit ve baskıya karşı olduğumuzu, hukuk devleti ilkesinin korunmasının en temel önceliğimiz olduğunu vurguluyoruz. Gümüşhane Barosu olarak vahim olay hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesini talep ettiğimizi ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:32
Öğle 12:12
İkindi 15:12
Akşam 17:42
Yatsı 19:01