banner333

banner309

Kazıkbeli yayla şenliği yapıldı

Kürtün ilçesindeki Kazıkbeli yaylasında geleneksel otçu göçü şenliği büyük bir coşkuyla yapıldı.

Kürtün 29.07.2024, 08:10 29.07.2024, 08:18
Kazıkbeli yayla şenliği yapıldı
banner400

İlçeye bağlı Söğüteli köyü sınırlarında bulunan ve çevre yaylaların merkezi konumunda olması nedeniyle yüzyıllardır kullanılan yayladaki şenlikte vatandaşlar kemençe eşliğinde aynı horon halkasında buluştu.

Denizden 2 bin 350 metre yükseklikteki yaylada düzenlenen ve çok sayıda sanatçının konser verdiği şenlikte geniş bir havzadaki yaylaya çadırlarını kuran vatandaşlar hem piknik yaptı hem de doyasıya eğlendi.

Söğüteli köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Milletvekili Musa Küçük, eski Milletvekili Ahmet Gündoğdu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, kurum müdürleri ve davetlilerin yanı sıra çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Türk adetlerinden somut olmayan kültürel miras örneği geleneksel Kazıkbeli Yaylası Otçu Göçü Şenliklerinde vatandaşlara hitap eden Vali Alper Tanrısever, “Uzaktan, yakından, çevre ilçelerden ve hatta yurt dışından gelen sevgili misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Atasının, dedesinin töresini yaşatmak, birlik ve beraberlik ruhumuzu geliştirmek için, sizden sonraki nesillere bu geleneği aktarmak için buraya geldiniz ayaklarınıza sağlık. Bu tür etkinlikler sadece horon oynamak, eğlenmek için değil birbirimizin arasındaki birlik ve beraberliği arttırmak için de önemlidir. Gençlerimiz arasındaki tanışmayı, kaynaşmayı arttırmak için de önemlidir. Bu tür etkinlikleri oldukça önemsiyoruz. Malumlarınız aziz Türk milletinin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Bu birlik ve beraberlik atmosferine, bu birlik ve beraberlik iklimine katkıda bulunduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Buraya bundan sonra bir daha geldiğimizde şu olumsuz hava şartlarına rağmen bu kalabalığın çok daha fazlasını göreceğimize eminiz. Yayla gibi yayla. Gerçekten Allah'ın bize bir lütfu, bize bir güzelliği. Rabbime hamdü senalar olsun, şükürler olsun. Sizlere de teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir ateş çemberinin ortasında olduğunu belirterek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Milletvekili Musa Küçük ise “Türk milleti bir olduğu müddetçe, beraber olduğu müddetçe inşallah hem bölgemizde hem dünyada söz sahibi olacağız. İnşallah Gazze ve başka yerlerdeki mazlumların gözyaşına biz derman olacağız. Onun için önce birlik önce beraberlik diyoruz. Bu birliğimizi koruyacağız, bu beraberliğimizi koruyacağız. Ben bundan dolayı bu şöleni yaşatan bu şölende emek veren başta muhtarım olmak üzere bütün emeğe geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Yüzyıllardır Türk töresini yaşatan sizlere de çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Toyunuz, düğününüz kutlu olsun” dedi.

Hemşehrimiz eski Milletvekili ve Memur-Sen Genel Başkanlarından Ahmet Gündoğdu da İslam medeniyetiyle batı uygarlığı arasındaki kavganın zirve yaptığı günlerde olunduğunu hatırlatarak, “Dün Avrupa'sı, Amerika'sı bize insan hakları dersi veriyorken bugün soykırımcı terörist İsrail'in başbakanını Amerika Kongresi'nde akta alkışlıyorsa bu insanlığın bittiği nokta demektir. Bugün Amerika ve Avrupa demokrasi putlarını yiyorlar. Bu bir din savaşı değil ama bu bir insanlık savaşı. Bu siyonizmin insanlığı yok etme savaşı. Yok etmesine karşı insanlığın duruş savaşı” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57