banner333

banner309

Celalettin Köse, Üçtaş ve Günyüzü Köylerine İlişkin Açıklama Yaptı

Akparti İl Başkanı Celalettin Köse, son günlerde Gümüşhane kamuoyunda sıkça tartışılan Kürtün İlçemizin Üçtaş ve Günyüzü köylerinin ayrılarak, Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak isteğine ilişkin bazı hususların kamuoyuyla paylaşılması zaruriyetimiz hasıl olmuştur, dedi.

Kürtün 23.08.2021, 09:25 24.08.2021, 08:32
Celalettin Köse, Üçtaş ve Günyüzü Köylerine İlişkin Açıklama Yaptı
banner400

Akparti İl Başkanı Celalettin Köse, son günlerde Gümüşhane kamuoyunda sıkça tartışılan Kürtün İlçemizin Üçtaş ve Günyüzü köylerinin ayrılarak, Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak isteğine ilişkin bazı hususların kamuoyuyla paylaşılması zaruriyetimiz hasıl olmuştur.
 

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki 4 Eylül 2021 tarihinde ilgili köylerde yapılacak referandumun Gümüşhane’de kalma şeklinde sonuçlanacağına inancımız tamdır. Yapmış olduğumuz çalışma ve değerlendirmeler neticesinde bahse konu köylerimizin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığı, Doğankent ilçesine bağlanmalarını gerektirecek, kurumsal herhangi bir yatırım eksikliğinden kaynaklanmadığı ve vatandaşlarımızın bazı kesimlerce yanlış yönlendirildiğini müşahade etmiş bulunmaktayız.

Üçtaş ve Günyüzü köylerinin Doğankent’e bağlanmaları durumunda daha çok yatırım alacağı gibi asılsız bir iddia ortaya atılarak vatandaşlarımızın yanlış yönlendirilmeye çalışıldığına şahit olduk. Bilinmelidir ki, 2021 yılı için tüm Doğankent Köydes bütçesi 862 bin 654 TL olurken, İlimiz Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından Üçtaş ve Günyüzü köylerinin yatırım bedeli ise bu ay itibariyle 1 milyon 193 bin TL olarak gerçekleşti. Yani Üçtaş ve Günyüzü köylerine yapılan yatırım harcamaları Doğankent İlçesinin tüm köylerine gelen yatırım bütçesinden çok daha fazladır.

Sonuç olarak, 2021 yılında Üçtaş ve Günyüzü köyleri için gerçekleştirilen kamu yatırımı toplam 1 milyon 193 bin TL olurken, bunun 800 bin TL’si Üçtaş köyüne, 393 bin TL’si ise Günyüzü’ne yapılmıştır.

Bizler her iki köyümüzde temsil yetkisi olan veya olmayan bazı kesimlerin kendi beklenti ve ikballeri için necip yöre halkının iradelerini istismar etmelerine ve hayalleri peşinde koşturmalarına müsaade etmeyeceğiz.

Ayrıca referandum sonucunun ayrılma şeklinde çıkması halinde dahi süreç İl Genel Meclisince değerlendirilip, valilik görüşüyle ilgili bakanlığa iletilecektir.

Sonuç olarak her iki köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızdan yukarıda verilen verileri dikkate almalarını ve referandumda verecekleri kararı aklıselimle yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av.Celalettin Köse

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38