banner333

banner309

Kaymakam Canpolat Farkındalık Programına Katıldı

Kaymakam Canpolat Farkındalık Programına Katıldı

Köse 14.05.2019, 16:35
Kaymakam Canpolat Farkındalık Programına Katıldı
banner400

Köse Kaymakamı Ömer Faruk CANPOLAT, Köse Belediye Başkanvekili Halil MERAL ve kurum amirleri ile birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 60. Yıl Ortaokulunda düzenlenen Farkındalık programına katılarak programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti 

Kaymakam Canpolat, Köse Kaymakamlığı sosyal medya hesabından da Engelliler Haftası sebebiyle mesaj yayınladı. Kaymakam Canpolat'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır.
Dünyanın her toplumunda olduğu gibi ülkemizde de nüfusun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir.

Her insanın; adil koşullarda yaşamın her alanında tam bir katılımla toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, ancak gerekli şartların sağlanması ile mümkündür. Bu, en temel insanlık hakkıdır. Sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır.
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39