banner333

banner309

Kelkit'te Ekim ayında şaşırtan çilek hasadı

Kelkit 07.10.2021, 08:44
Kelkit'te Ekim ayında şaşırtan çilek hasadı
banner400

Çilek tarlalarında imece usulü hasat gerçekleştirilirken, toplanan ürün satışa sunulmak üzere bölgedeki ve ilçe dışındaki market, manav ve vatandaşlara gönderiliyor.

Kelkit’te çilek hasadının başlaması nedeniyle Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban, çilek hasadı yapıldığı esnada üretici Nevzat Seven'i ziyaret etti. Çilek yetiştiriciliği yapan Nevzat Seven çilek üretimine yıllar önce başladıklarını belirterek, “İlk etapta 30 kök çilek dikimi yaptık. Çilek yetiştiriciliğini biraz daha kavrayınca üretimimizi daha da arttırdık. Aroması, lezzeti ve talebin de artması ile bu yıl yüzlerce kök çilek dikimi yaptık” dedi.

Çilek yetiştiriciliğine merak ettiği için başladığını anlatan Seven, “Bir merak ve toprakla uğraşmanın verdiği huzur ile çilek yetiştiriciliğine başladım. Çilek yetiştiriciliği yapmaya her geçen gün hevesim daha da arttı. Lakin çileği dalından yemesi ne kadar tatlı ise problemleri de bir o kadar zor. İlk yıl bizler sadece çilek yetiştirmesini öğrendik. İkinci yılımızda ise çilek yetiştirmeyi öğreniyorsun, zorlukları gözle görülmeyen akar sularına varana kadar, ama bıkmamak lazım. Her işte olduğu gibi cefa varsa sefasını da yaşarsın, azmim ve gayretim sayesinde şimdi de alternatif bir ürün edinmiş oldum. Bu sayede artı ailemize ek gelir oldu ve ikinci yılın sonrasında ise bu işi daha iyi yapacağım diye kendime söz verdim. Mesela kendimize her istediğimiz zaman bahçeden gidip alıyoruz. İyide toprak bizden ne istiyor, eksiği fazlası ne var diye toprak analizi yaptırmak ile yeni bir bölmeye başladım” dedi.

Bu yıl yüzlerce adet kök çilek diktiğini ifade eden Nevzat Seven, “Bu yıl ve gidişatın güzelliğini görerek yaşamak tarifi mümkün değil. Çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen herkese azdan başlayıp çoğaltmalarını tavsiye ediyorum. Hemen pes etmesinler ve ayrıca bu gibi tarım konularıyla ilgilenen Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım siz Sn. Mustafa Servet Daltaban'a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: haberkelkit.com

Kaynak: Haber Kelkit
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11