MÜSİAD, Girişimcilere TKDK Destekleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
Gümüşhane'nin kalkınması için önemli bir role sahip olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında MÜSİAD Gümüşhane Şubesi, girişimcilere bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi.
Gümüşhane'nin kalkınması için önemli bir role sahip olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında MÜSİAD Gümüşhane Şubesi, girişimcilere bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantı, yoğun bir katılımla Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri "IPARD-III" Programı'nın tanıtımı ve bilgilendirmesi yapılan toplantıda, programla ilgili detaylar katılımcılara aktarıldı. IPARD kapsamında uygulanan il sayısının 42'den 81'e çıkarılacağı belirtilirken, Avrupa Komisyonu tarafından 430 milyon euro kaynak ayrılacağı ve ulusal katkının eklenmesiyle toplam fonun 555 milyon euro olacağı duyuruldu.
Toplantıya katılan birçok yatırımcı, Gümüşhane'nin de dahil olduğu IPARD-III için Ocak ayında duyurulacak başvurularında projelerini sunma fırsatı buldular. Programın 2024 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı belirtilirken, toplantıda seçilen projelerin hayata geçirileceği ve seçilemeyen girişimcilerin fikirlerini geliştirme veya yeni iş fikirleri için destek alacakları vurgulandı.
MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, toplantıda yaptığı açıklamada, "Her zaman üretim, yatırım ve istihdamın olduğu bir şehir olan Gümüşhane'nin TKDK finansmanına erişim kazandığını ve bundan dolayı bugünü milat olarak gördüğünü" ifade etti. Kara, Gümüşhane'nin turizm potansiyelinden de bahsederek, Trabzon örneğini alarak sürdürülebilir ve özgün proje politikalarıyla başaracaklarına inandığını belirtti.
Toplantıda ayrıca Proje Danışmanı Alkan Yener, "IPARD-III" programının kapsamlarını Gümüşhaneli girişimcilere aktardı ve coğrafi ve iklim şartlarına uygun projeleri vurgulayarak kentte bulunan girişimcilere bilgi verdi. Özellikle kent sınırları içinde uygun olan kırsal turizm, süt ve süt ürünleri, yenilenebilir enerji ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi başlıklara odaklanılarak fırsatlar paylaşıldı.
Haber: Zeynep KAYA