banner333

banner309

Kara'dan 'Kimse işsiz kalmasın' çağrısı

MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Abdulbaki Kara, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan süreçte pestil ve köme fabrikasından personel çıkarmayarak esnek çalışma modeline geçtiğini duyurdu ve tüm işverenlere ‘kimse işsiz kalmasın’ çağrısında bulundu.

İş Dünyası 31.03.2020, 01:41
Kara'dan 'Kimse işsiz kalmasın' çağrısı
banner400

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı, Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı, Fatih Sultan Pestil Köme firmasının sahibi Abdulbaki Kara, koronavirüs etkilerinin işletmelerin yaşamını tehdit eder hale geldiği günlerde devletin koronavirüs kararlarına da destek olmak amacıyla 20 çalışanının olduğu üretim tesisinde esnek çalışma modeline geçtiklerini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kara, bugüne kadar birlikte yol aldıkları mesai arkadaşlarının hiçbir şekilde ekmeksiz, aşsız kalmalarını istemediklerini belirterek istihdamın korunması ve ekonominin ayakta kalabilmesi için her kesimin fedakarlık yapması gereken bir süreç yaşandığını söyledi.

"Çalışanlarımızı hiçbir şart ve koşulda kesinlikle çıkarmayı düşünmedik, düşünmüyoruz"

Tüm işverenlerin istihdamlarını muhafaza etmek konusunda ellerini taşın altına koyacağına dair inançlarının tam olduğunu, işyerlerinin bu süreci daha az etkilenerek atlatmasının yaşanılan süreç ve sonrasında ülke ekonomisinin toparlanmasına katkı sağlayacağına değinen Kara, “Bu noktada devletimizin de almış olduğu karar, uygulama ve destek mekanizmalarının işverenlerimize kolaylık sağladığı ve sağlayacağı aşikardır. Bizde işletme olarak bu süreçte Fatih Sultan Pestil fabrika ve mağaza çalışanlarımızı hiçbir şart ve koşulda kesinlikle çıkarmayı düşünmedik, düşünmüyoruz da. Bu anlamda cumhurbaşkanımızın yaklaşık 3 gün önce açıklamış olduğu tedbir maddelerinden birisi olan özel sektörde esnek çalışma modelini bugün itibariyle hayata geçirmiş bulunuyoruz. Personelimizde kısmi azaltmaya giderek ve çalışma saatlerini değiştirerek, az çalışarak işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Fakat hiçbir personelimizin hiçbir şart ve koşulda işine son vermedik, vermeyeceğiz de. Bu süreci en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de personelimize bizler işveren olarak sahip olacağız” dedi.

“Her sektörün çalışanına sahip çıkmasını canı gönülden arzu ediyorum”

Her ne şekilde olursa olsun sürecin sonuna kadar imkanları zorlayarak ve her türlü imkanları kullanarak çalışanların yanında olacaklarını taahhüt eden Kara, “Bu noktada tüm işveren arkadaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstermelerini ümit ediyorum. Çünkü biz birlikte varız. Personelimiz dün olduğu gibi bugün de bizimle. Bu zor günler geçecek, bu günleri de Allah’ın izni ile geride bırakacağız. Yarın inşallah personelimiz le birlikte bu gemide beraber yüzeceğiz. Dolayısıyla bugünleri bütün işverenler olarak birlikte atlatmayı ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza sahip çıkalım diyoruz. Her sektörün çalışanına sahip çıkmasını canı gönülden arzu ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11