Enerji Devrimi Yapıyor
GİYAD ve GÜMÜP Kurucu Başkanı ve aynı zamanda GÜSİAD Başkanlığını da yürüten hemşehrimiz Yüksel Yalçın, kısa süre zarfında İstanbul Enerji A.Ş.’yi İBB’nin en gözde iştirakleri arasına sokmayı başardı.
İstanbul Enerji A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’ne atanmasının ardından örnek projelere imza atan Gümüşhaneli hemşehrimiz Yüksel Yalçın, kısa süre zarfında İstanbul Enerji A.Ş.’yi İBB’nin en gözde iştirakleri arasına sokmayı başardı.
Enerji üretimi ve yönetimi, akaryakıt yönetimi, aydınlatma proje ve uygulama yönetimi olmak üzere 3 ana faaliyet alanı bulunan İstanbul Enerji A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’ne atanmasının ardından örnek projelere imza atan hemşehrimiz Yüksel Yalçın, kısa süre zarfında İstanbul Enerji A.Ş.’yi İBB’nin en gözde iştirakleri arasına sokmayı başardı.
Güneş enerji sistemleri (GES) projeleri, güneş enerjili (solar) aydınlatma sistemleri, enerji verimliliği danışmanlığı, biyokütle enerji santralleri (BES), rüzgâr enerji santralleri (RES), elektrikli araç şarj istasyonları, toptan&perakende akaryakıt tedariği ve mimari alanların & park bahçelerin aydınlatma projeleriyle İstanbul sınırlarını da aşarak birçok ilde sözleşmelere imza atan Yüksel Yalçın önderliğindeki İstanbul Enerji A.Ş, 2021 yılı Haziran Ayı itibariyle de eyleme geçirdiği İklim Değişikliği Süreçleri Yönetim Ofisi ile “Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul” olma yolunda, İstanbul’un 2050’de “karbon nötr” ve “dirençli şehir” olmasını hedefliyor.
Söz konusu hedef kapsamında; Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Enerji A.Ş, arasındaki işbirliği çerçevesinde “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın açılış toplantısı gerçekleşti.
Küçükçekmece’de 2030 yılına kadar binaların yüzde 50’si güneş enerjili olacak Küçükçekmece’de yenilebilir enerji işbirliğinin tanıtımı yapıldı. Yenilebilir enerji çalışması çerçevesinde 2030 yılına kadar yüzde 40 emisyon azaltımı, 2050 yılında ise nötr karbon amaçlanıyor. Ayrıca; İşbirliği çerçevesinde ilçede 2030 yılına kadar binaların yüzde 50’si güneş enerjili olması hedefleniyor.
“2050 yılına kadar tüm binalarda yenilebilir enerjiye geçilmesi gerekir”
Proje tanıtım toplantısında; Yapılacak çalışmaların tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yapılması gerektiğini anlatan İstanbul Enerji A.Ş, Genel Müdürü hemşehrimiz Yüksel Yalçın, “2030’da yüzde 40 daha az olması hedeflendiğini anlatan İstanbul Enerji A.Ş, Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “2030’da yüzde 40 azalma ve 2050’de sıfır karbon olmasını hedefliyoruz. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, enerji tedarik şirketleri, üniversiteler, okullar ve hali hazırda Küçükçekmece bölgesinde 2030’a kadar binaların yüzde 50’sinin dönüşümünü yapacağız. 2030 ila 2050 arasında da geri kalan yüzde 50’yi yapmak suretiyle bütün çatılar geri dönüşümlü olacak. İki katlı villaların çatıları güneş enerjisi olması gerekir ve yüksek katlı binaların ortak kullanım alanları ile asansörlerin aydınlatmaları güneş enerjisinden yapılması gerekir” diye anlattı.
Haber: Zeynep KAYA