banner333

banner309

Bostancı’dan "Zimem defteri" Çağrısı

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, esnafın veresiye defterlerinin zenginler tarafından kapatılması için çağrı yaptı.

İş Dünyası 23.04.2020, 15:30
Bostancı’dan "Zimem defteri" Çağrısı
banner400

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, zor günler geçiren esnaf için Osmanlı döneminde Ramazan ayında zenginlerin esnafları dolaşarak ‘zimem defteri’ denilen veresiye defterinin bir kısmını veya tamamını satın almalarını hatırlatarak bu güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de beklediklerini söyledi. 

Osmanlı döneminde Ramazan ayında yapılan, son günlerde de Türkiye’nin çeşitli illerinde hayata geçirilen uygulamanın Gümüşhane’de de yapılması için çağrıda bulundu.

Uygulama sayesinde fakirin mahcup olmadan borcunun kapandığını ve esnafa da bu sayede destek olunduğunu hatırlatarak Bostancı, “Bu güzel geleneğimizi yaşatmak için yerel esnaf desteklemeli ve Ramazan kumanyalarımızı bakkallara yaptırıp gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayalım. Şehrimize hiçbir katkısı olmayan zincir mağazaların depolarında kalan ve eski ürünlerini fiyatı ucuz diye hayır işlemeyi umut edip ihtiyaç sahiplerinin umudunu boşa çıkartmayalım” dedi.

“Bu güzel geleneği Gümüşhaneli işadamları, siyasetçi ve vatandaşlardan da bekliyoruz”

Yerel esnafın toplumun değerlerini yaşatan kesimler olduğunu vurgulayarak onların yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Bostancı, “Son zamanlarda ülkemizin çeşitli illerinde  gittikçe artarak bu şekilde hayır işleyen birçok siyasetçi, işadamı ve vatandaş gelerek kendisinin ismini açıklanmadan durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödeyerek örnek davranış sergilemektedirler. Bu güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de bekliyoruz. Allah bu kişilerin yaptığı ve yapacağı yardımları kabul etsin inşallah. Herkesi bu güzel davranışa davet ederim. Unutmayalım ki mahalle bakkallarımız kimin ihtiyaç sahibi olduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen koca yürekli iyi insanlardır.” açıklmasını yaptı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48