banner333

banner309

19.10.2024, 14:35

Hacı Hüseyin Ergin

“O Bizim Köşe Taşımızdı”

                                     Hani derler ya .”köşe taşının yeri yine köşedir. Başka bir yere koyamazsınız.”

                                   Soy ismi ile örtüşen olgunluğu söylemlerindeki yumuşaklık ve hasiyeti bulunduğu toplumda kendine özgü yer bulması,  yani köşe taşı misali köşede yer alması ile tanınan  Ağabeyim Hacı Hüseyin Ergin, sadece kendi ailesini değil  Başta Dörtkonak Köyü  olmak üzere tüm sevenlerine veda edercesine sesiz sedasız aramızdan bir yıldız gibi kayarak ebediyete intikal etmiştir.

                         Yaklaşık  bir asra yakın(91) ömrünü kendi koşullarında doya doya yaşayan rahmetli H. Hüseyin Ergin ile birlikteliğimiz 1950li yıllarda başlar. Ve günümüze kadarda sıkı sıkıya bağlı bir dostlukla süre gelmiştir.. Babalarımız  Ahmet usta ve Mehmet Ağa gibi.

                  Erzurum- Pulur Köy Enstitüsü’nde bendenizden  iki sınıf ilerde idi. Köylülerimizle birlikte hafta sonu İlıca nahiyesinde toprak damlı Hakkı Harputlu ‘nun bakkal dükkanının arkasında Ekmeğe helve katık ederek karın doyurmamızı hep o planlardı.

                      Gün geldi, öğretmen oldu.(1954) Kelkit -Pöske köyünde öğretmenliğe merhaba dedi .Ardından  Gindeherek,  M.Dört Konak,Torul Namık Kemal Ve Merkez Dumlupınarda devem eden başarılı öğretmenliğine artık bu kadar yeter diyerek 1980 yılında  emekli oldu.

                    (1957-1960 ) yılları arasında kendi köyümüz olan Dörtkonak Köyünde birlikte köy öğretmenliği yaptık. Yüksek okula girişimle de veda ederek ayrıldım.

                  1960 darbesinde Köyün başöğretmeni olması sebebiyle de muhtarlık Görevini üstlenen sayın ERGİN sıkıyönetime rağmen kimsenin incinmesine de müsaade etmedi

 .               Emekli olduğunun ertesi yıl yani 1981 yılı Merkez  ilköğretm müdürlüğünden emekli olan Kardeşi Alişan   ERGİN le  “Demokrat Gümüşhane Gazetesi- Matbaası” ni satın alarak medya dünyasına merhaba dedi.

                Gazetenin Genel yayın yönetmenliği tarafımdan  mali ve idari işler Kardeş Alişan Ergin Sigorta ve hesap işleri de kendisi  tarafından üstlenince geriye sadece çalışmak kaldı ki?

 O nuda  Kerim Ve Suat kuzenler başarıyla yerine getirmektedirler.

             Hayatın yoğun işler sarmalında köy yaşantısını birincil öncelikli olarak Benimseyen Hacı Hüseyin Ergin,  bundan sonra özlemle kavuştuğu hayat arkadaşı ile  çok sevdiği köyünün topraklarında  koyun-koyuna  yatacaklardır.

            Bir H. Hüseyin Ergin ki:  Dörtkonak Köyümüzde .Seven- sevilen –sevindiren- Paylaşan –paylaşmasını bilen  Rol-Model kişilerden birisi olarak daima anılacaktır.

            Başka ne söylenebilir ki?

            Allah rahmet eylesin.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:34
Öğle 12:12
İkindi 15:10
Akşam 17:39
Yatsı 18:58