banner333

banner309

26.11.2020, 14:59

Günlerden 24 Kasım ve VALİ TAŞBİLEK

Kasım ayı halk dilinde kara güz diye anılır.   Sabahları çöken kırağı kışın ve yağacak karın habercisi olarak her sabah bizi uyarmaktadır. Tıpkı geliyorum dercesine. Bu kara güzü aydınlatan 24 kasıın günü , ne anlama geliyor? diye ,önce kendime sonrada size sorarak ,cevabını yine kendim vereyim..

Son bir haftadır  seslendirilen bu sözcük  halk arasında çokta  bilinmesede  ilgisi olan çevrelerde ayrıntıları ile bilindiğini söylemek mümkün. O gün yani ’24. Kasım !928 ,  Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Millet Mektepleri Başöğretmeni” ünvanı ile taçlandırıldığı gündür. İşte O’ Büyük Adamın anısına dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlamın önerisi ,ile  ‘”24 KASIM” “Öğretmenler Günü” olarak kabul edilmiş olup,39. kez kutlama bahtiyarlığına erişmiş bulunmaktayız..

Kutlamalar pandemi nedeniyle sınırlı tutulmuş olsa da   yeterince yapılan etkinliklerle maksadın hasıl olduğunu söyleyebiliriz.

“Öğretmenliğin yüceliğini anlamak, anlatmak  bir yurttaşlık görevidir.” ‘24 kasım 1928 de Kastamonu da kara tahta başına geçen Büyük Atatürk ,” yeni Türk harflerini , hamala, sandalcıya , işçilere  ,herkese öğretiniz” diyerek de  Yurttaşları  göreve çağırmış o gün geldiğinde herkesin kara tahta başında öğrenci.- öğretmen olmasını iştemişti…

Bir kez daha hatırlatalım ki Eğitimde tam başarıya ulaşmadan  kalkınmamıza olanak yoktur. Yoktur. Çünkü Eğitimden yoksun bir ulus diğer uluslara tutsak olmak tan kurtulamaz. Bu tutsaklık zincirini kıran ve kıracak olan eğitim ordusuna buradan selam olsun. Bir selamda bu kahramanlara destek veren yurttaşlara , idarecilerimize ,eğitime gönül veren isimsiz kahramanlara ve Mülki idare amirlerinize diyerek  örnek bir farkında lığı da sizlerle paylaşalım.,. 

Bu yılkı kutlamaların  Pandemi nedeniyle buruk geçtiğine   yazımızın başında değinmiştik. Burukluğu dağıtma adına Mülki İdare amirimiz  Valimiz  Sayın Kamuran TAŞBİLEK, Esi meslektaşımız Sibel hanımefendiyle  gün boyu  çalışan ve emekli öğretmenlerle  kurdukları sıcak iletişim, duygularda unutulması imkansız  bir farkındalık olarak algılandı..

Şöyleki::

Vali Sayın Taşbilek , yapılan törenlere katılmakla yetinmedi. Eşi ile birlikte ,  Şehit öğretmenler adına    şehit öğretmen Necmettin Yılmaz ‘ı  Torul-Demirkapı köyünde  ziyaret ederek gönül aldı, gönüllerde  taht kurdu. Bununla da yetinmeyerek Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref belgelerini sundu. Bu da yetmedi. Emekli öğretmenlerden ulaşabildiklerine çiçek le birlikte  armağanlar sunarak  unutulmadıklarını,hatırlandıklarını hatırlattı.

Bunlardan bayan bir öğretmen telefonla şahsımı arayarak” Müdürüm, şu an gözlerim ve gönlüm  dolu. Vali bey veEşi bana çiçek göndererek günümü kutladı.  Çok kutlamalar yaptık ama ilk kez layık görüldüğüm bu farkındalık için çok doluyum, duygularımı sizinle paylaşmak istedim” dedi .

Kendisi şiir yazmada mahir olan bu arkadaşımız zannederim önümüzdeki günlerde bu duygularını yerel gazetelerimizde sizinle paylaşacaktır

Evet. Bir kutlamanın buruk havası,  yapılacak olan  ufak –tefek dokunuşlarla  neşeli havaya dönüştürülebileceğinin   her an ihtimal dahilinde olabileceğini gözlemledik ve  gördük... Tıpkı Valimiz sayın Kamuran TAŞBİLK  örneğinde olduğu gibi

24 .kasım . 1981 yılından beri yapılan kutlamaların tamamına bir aktör ve katılımcı olarak iştirak ettiğimi kaydederek öğretmen dostu vefalı Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek e Eşi muhterem hanımefendi Sibel Öğretmen ime bende yüklü duygularımla teşekkür ediyorum., Bu  yolculukta kendilerinin  yol arkadaşı olduğumun  altını çizerek, emeği geçen herkese şükran duygularımı  ifade ediyorum.

Ve  çok ilginçtir. Pandemiye rağmen  kutlamalarda yaşanan mesajlaşma yoğunluğu gözden kaçmadı. Bu nedenle  her türlü iletişinle öğretmenlik mesleğine yönelik   sevgi dolu duygularını paylaşan tüm  dostlar teşekkürü fazlasıyla hak ediyor .

Daha nice 24 kasımlarda buluşmak dileği ile…

24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlu olsun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü